6 Şubat 2011

Etki Tepki – Manisaspor: 1 Fenerbahçe: 3



Fenerbahçe geçen dönem çoğu maçta etkiye tepki veremedi veya etki gördü tepki koyamadı. Zaten herkesin ortak görüşü de şuydu, “Bu takım maçı kazanmak için bir reaksiyon göstermiyor”. Fenerbahçe’nin devre arasında yaptığı takım olma yolundaki çalışmalarının ve kondisyon idmanlarının ne derece etkili olduğunun en net yorumunu Manisaspor maçın da yapabilirdik. Çünkü Antalya ciddi bir rakip değildi ve takımın ilk yumruğunun çok sert olma ihtimalinin yüksek olabileceğini düşündük akabinde Trabzon maçı var olma savaşı vereceği için iki maç sonucunda net bir yorum yapmak eksik olurdu. Bugün Fenerbahçe etki gördü ve ardına tepkisini koyabildi. Bunu takım olarak ve gücünü ortaya koyarak yaptı.

Maça iyi başladı Fenerbahçe ancak bana göre çok yanlış bir şekilde sahaya çıktı. Fenerbahçe golü yiyene kadar 4-4-1-1 oynadı ve Niang’ı sol kanada hapsetti. Şanssızlıkların yanında Semih’in de isteksiz oyunu ile bir türlü etkili oyununu golle sonuçlandıramadı. Manisa da çok kötü bir başlangıç yapmadı. Boşluk vermediler ve dikkatli oynadılar. Gol için bastırdılar ve sonunda golü buldular. Aykut Kocaman Niang’ı oynatmak zorunda değildi. Yabancı sınırı yüzünden Niang’ı sol kanatta kullanmak istemesini anlayabilirim ancak golü yiyene kadar Niang’ı anlamsız yordu. Semih’te gerekli reaksiyonu gösteremedi golü yiyene kadar. Niang, Marsilya’da sol kanata yakın oynadı ancak 4-4-2 oynayacaksan ve elinde bu yönde Dia ve Stoch gibi çizgi oyuncuları varsa Niang’tan vazgeçmek zor olmamalı. Golü yedikten sonra oyunu 4-2-3-1’e çevirdi ve risk aldı Aykut Kocaman, akabinde penaltı gelince Hikmet Karaman da maçı kazanmak için asıldı ve Fenerbahçe’ye ortamı hazırladı. Mehmet Topuz, Alex ve Niang’ın öne çıkmasıyla Manisa baskıyı kaldıramadı ve maçı mağlubiyetle bitirdi.

Fenerbahçe, 90 dakika sahada mücadele vererek kondisyonunu ilerlettiğini gösterdi. Bu maç Fenerbahçe için çok kritik bir maçtı ve tepki koyarak kazanmasını bildi. Aykut Kocaman, maçı kazanmak adına değişik hamleler yaparak takıma hâkim olduğunu göstermeye başladı. Sonradan oyuna Gökay ve Dia’nın oyuna pozitif etkisi, Gökhan Gönül’ün yerinde oynayan Bekir'in, Selçuk’un yerinde oynayan Cristian’ın oyuna pozitif etkisi çok güzel. Takıma hâkim oldukça, galibiyet için yapacağı hamleler daha esnek olacaktır.

Fenerbahçe zorlu maçlarına devam ediyor. Bu dönemde kazandığı her maç şampiyonluk yolunda kozlarını daha çok güçlendirecek. 

Yazının sonunda Mehmet Topuz’a değinmeden geçmeyelim. Bütün futbolcular galibiyet için harika işler yaptılar. Takımda bazı değişmezler var. Lugano, Alex ve Emre her zaman övgüler alıyorlar ancak Mehmet Topuz bir türlü kendini kabul ettiremedi. Hâlbuki tek eksiği gol atmak. Bugün muhteşem bir mücadele verdi ve takımın gizli kahramanı olduğunu gösterdi. Bundan önce de böyleydi, bundan sonra da böyle olacaktır.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...