9 Mart 2011

Bu Lig Boşuna Oynanıyor

 

Trabzonspor’un başkanı çıkıp Türkiye’nin dörtte üçünün Trabzonspor’un şampiyonluğunu istediğini söylüyor ve buna itiraz eden bir tane kulüp çıkmıyor. Ülkenin spor bakanı, Trabzonspor’un eskiden başkanlığını yapmış kişi çıkıp bu saçmalıkla ilgili sorumluluk alıp sosyal bir mesaj veremiyor. Kendisini büyük gören kulüpler bu açıklamalara ve oyunlara açıkça destek veriyor. Gençlerbirliğinden üç futbolcu çıkıp Trabzonspor’un şampiyonluğunu için oynadık diyebiliyor ki bu futbolcular iki hafta sonra Trabzonspor ile maça çıkacaklar.

Madem tüm Türkiye haklı veya haksız Trabzonspor’un şampiyonluğunu istiyor, bırakalım maç yapmayı ve kupayı Trabzonspor’a verelim. Madem vatandaş sahada oynanan oyunlardan çok, o seneki ruh hallerini yansıtan takımların şampiyon olmasını istiyor, bırakalım maç yapmayı ve kupayı verelim o takıma.

Önceden yapılan konuşmaları buraya koyarak, yapılan açıklamaların tutarsızlığını ispat etmeye gerek yok. Herkes saha içinde kazanmaya çalışırken kamuoyu baskısı ve şampiyonluk veya ulaşılmak istenen hedefe varmanın verdiği baskı yüzünden bu tarz açıklamalar yapar. Sorun bu açıklamalar değil!

Şu an Trabzonspor’un şampiyonluğu için hatır şikesi yapabilecek oyuncular mevcut Türkiye’de!

Bu duruma tepkisini koyan Fenerbahçe dışında bir tane takım veya birey yok!

Bu tarz şampiyonluklar ile Türk futbolu bir adım ileriye gitmez. Teknik eksiklikleri bir kenara koyarsak mücadele etmeden kazanılan şampiyonluklar ile Avrupa’da köy takımlarına elenmekten hiçbir zaman kurtulamayız. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...