14 Mart 2011

Doğru Hamleler – Fenerbahçe: 2 Konyaspor: 0




Fenerbahçe için çok kolay bir maç olmayabilirdi Konya maçı ancak Konyaspor’un cesur futbolu ve Fenerbahçe’de sakatların ve cezalıların yerine giren oyuncuların gösterdiği yüksek performans maçı kolaya çevirdi. Tıkanan maçı Aykut Kocaman doğru hamleleriyle rahatlatmasını bildi. Aykut Kocaman takıma alışıyor, lige alışıyor. Takımını ve rakiplerini tanıdıkça daha olumlu hamleler yapıyor ve maçı çevirmesini ve rahatlatmasını çok iyi başarıyor.

Aykut Kocaman’ın en büyük başarısı istikrarı yakaladığı kadronun forumunu yüksek tutmanın dışında yedeklerin de formunun yükselmesidir. Caner, Bekir, Stoch, Semih, Baroni, Özer gibi oyuncular az zaman almaların rağmen, oynadıkları zaman çok etkili oldular. Caner’in eksikleri var ve bunu hala kapatamamış olabilir ancak takımı için dün akşam en iyisini ortaya koydu. Keza Baroni de öyle. Kondisyonları çok iyi ve eskisi gibi pozisyonlarını kaybetmiyorlar. Bu önemli bir olgu. 

Bu maça özel fazla taktiksel övgüye girmek de istemiyorum çünkü Konyaspor çok yanlış oynadı ve Fenerbahçe’nin işini kolaylaştırdı. Fenerbahçe de çok erken koparabileceği bir maçı son vuruşlarında ki isabetsizlik yüzünden biraz geciktirdi. Ancak genel olarak konuşmak gerekirse takım iyiye gidiyor ve 9 maçlık bir periyotta Antalya maçını saymazsak oynadığı tüm takımlara sahada üstünlük kurarak ilerledi. Önümüzdeki maçlarda puan kayıpları olabilir bu çok doğaldır ancak bu takım doğru yola girdiğini gösterdi.

Önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanına gidilecek. Oynadığı bu 9 maçtan çok daha farklı bir maça çıkacak Fenerbahçe. Psikolojik detayların sonucu belirleyebileceği bir maç olacak. Fenerbahçe için önemli bir sınav olacaktır.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...