19 Mart 2011

God of The Arena – Galatasaray: 1 Fenerbahçe: 2



Fenerbahçe şampiyonluğu tüm benliğiyle istiyor. Deplasman maçlarında öyle geri dönüşler yaşıyor ki ne olursa olsun ben o hedefe ulaşacağım mesajını veriyor. Dün sahada çok kötü ama galibiyet için istekli bir rakip ve ateşli bir atmosfer olmasına rağmen reaksiyon göstermesini bildi.

İki takım da pas hatalarıyla oyuna başladı ve Andre Santos’un bireysel hatasıyla Galatasaray golü buldu. Galatasaray, Fenerbahçe’yi durduramadı, Fenerbahçe atmosferi sindiremediğinden ve Niang’ın ileride çok çok etkisiz kalmasından dolayı bir türlü etkili olamadı. Bireysel hatalarla gelen pozisyonlar kimseyi aldatmasın. İki takım da son derece kötü bir ilk yarı çıkardı. Galatasaray mücadele etti ancak pas yapamadılar. Fenerbahçe de ise ayakta kalan Özer oldu. Takımı ileri taşıma konusunda ekstra bir çaba gösterdi.

İkinci yarı başladığında takım pas yapmaya başladı ve atmosfere biraz daha ısındı. Aykut Kocaman çok doğru hamleler yaptı bu yarıda. Selçuk çıkınca Niang’ı sola çekip Semih’i forvete koydu ve topu biraz daha ileride tutmayı başardı. Galatasaray’ı sindirmeye başladığı sırada gol gelince Stoch hamlesini yaptı ancak en önemli hamlesi Stoch oyuna girdikten sonra Stoch’u ısrarla kullanmak yerine diğer kanadı da kullanması oldu. Zaten gol de bu şekilde geldi. Stoch’a o kadar çok yüklendiler ki sol kanatta, zaman zaman 2 kişinin tuttuğu oldu. Stoch’u iki kişiyle tutmak demek bazı yerlerde açıklar çıkması demekti ve Fenerbahçe bu boş alanları değerlendirme yolunu seçerek harika bir gol attı. 

Fenerbahçe dün kazanmayı hak etti. Galatasaraylı oyuncular fizik olarak yetersizdi. Ölümüne koşmuş olabilirler ancak top kontrol edememeleri ve ikili mücadelelerin çoğunda gerekli hamleleri yapamamaları bunu gösteriyordu. Topa sahip olmuş olabilirler ancak topu kontrol edemediler. Fenerbahçe topu çok iyi yönlendirdi özellikle ikinci yarı galibiyeti bu akıllı ve kontrollü futboluyla hak etti.



Alex De Souza dün akşam bir sporcunun nasıl zeki, nasıl çevik ve nasıl ahlaklı olabileceğini gösterdi. Attırdığı gol, attığı gol, maç sonu açıklamalarıyla Alex De Souza artık futbol üstü bir konuma geçti. Kazım’ın yaptığı hareket ile ilgili sorulan soruya “O Kazım, Bense Alex’im” demesi, Hagi ile ilgili övgü dolu sözlerle konuşması ve futbol stilinde ondan da aldıklarının olmasını kabullenmesi gerçekten güzeldi. Alex bu ülkeye gelmiş en iyi yabancıdır. Oyun stiliyle, efendiliğiyle, zekâsıyla yaşayan bir efsanedir.


Türk Telekom Arena çok güzel bir stat olmuş ancak içindeki zihniyet pek değişmemiş. Atılan rakı şişeleri bunu gösteriyor. Bu şişeler mutlaka ve mutlaka birilerinin desteğiyle oralara gelmiş. Bunca aramaya rağmen o şişelerin oraya girmesinin başka açıklaması yok. Organize işler bitmediği müddetçe dünyanın en iyi stadyumuna sahip olun ama nafile! Galatasaray yönetimi veya camia içinden bir grup bu adamlara destek veriyor. Fenerbahçe yönetiminin olay çıkartan taraftarını tespit etmekteki hassasiyetini bakalım Galatasaray gösterebilecek mi?  

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...