30 Mart 2011

Önemli Galibiyet – Türkiye: 2 Avusturya: 0



Türkiye-Avusturya maçından kareler

Almanya’nın grup birinciliği konusunda kararlı durmasından sonra grup ikinciliği için çok önemli bir maça çıktı Türkiye. Bu maçı mutlaka alması gerekiyordu ve bana göre bu maçta göstereceği duruş da grubun kaderini belirleyecek önemli etkenlerden birisiydi. Türkiye, bir kadro ve oyun sistemi istikrarına kavuşursa amaca daha uygun hareket etmiş olacak. Rakibi Belçika bu doğrultuda ilerliyorken değişken bir yapı ile Belçika’ya rakip olmak çok zor olacaktır.

Dün akşam orta sahası güçlü ve akıllı oyunculardan kurulu bir milli takım izledik. Aslında yaratıcı hiçbir hamle yapamayan Avusturya karşısında pozisyon bulamamamız sıkıntı varmış gibi görünmesine yol açmasına rağmen bu oyuncularda ısrar edilmesi ilerisi için umut verici. Selçuk İnan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop, Mehmet Ekici ve güçlü bir Arda’nın uyumu ileride ve geride takımı daha çok ateşleyecektir. Orta sahanın güçlü olması demek, takımın daha dik bir duruşa sahip olması demektir. Nuri Şahin, Dortmund’da ki performansını sergileyemiyor gibi görünse de bu oyuncuların mutlaka bir uyum evresini aşması şart. Bu oyuncular o uyum dönemini aşabilirlerse kendilerini daha iyi gösterebilirler. Mehmet Ekici çok iyi oynadı. Avusturya oyunu iyi yönlendiremedi belki ama çok iyi baskı yaptı ve bu baskı karşısında topu soğukkanlı biçimde saklamasını ve oyuna olumlu sokmasını bildi. İlerisi adına çok umut verici bir futbol oynadı Mehmet Ekici. Keza Mehmet Topuz ve Mehmet Topal da oyuna girdiği zamanlarda olumlu işler yaptı. Arda Turan’ın milli takım performansı parmak ısırtmaya devam ediyor. Sakatlıktan çıkması ve hala performansına tam olarak ulaşamamasına rağmen olumlu işler yaptı. Çok top ezdi ancak güçlendiği zaman bu sorun da aşılacaktır. Milli Takım için değişmez olduğunu gösterdi. Selçuk İnan oyunu harika yönlendirdi. Nuri Şahin ile uyumu yakalayabilirse çok iyi ikili olabilirler.

Burak fazla etkili olamadı maç içinde, yeteneklerini kapsamayan bir görevi uygulamaya çalıştı. Oyun sistemi açısından başarısız idi ancak mücadelesiyle en azından ayakta kalmasını bildi ve oyunu bırakmadı.  Yerine giren Semih girer girmez oyuna etki etti. Burak’a nazaran Avusturya defansını daha çok zorlayacak özelliklere sahip olduğundan kısa zamanda başarılı işler yaptı. 

Avusturya çok tehlikeli hücumlar yapmadı. Devamlı Türkiye’nin açıklarını kolladılar ve defansın gereksiz bir hatasıyla penaltı kazandılar. Volkan bu penaltıyı çıkararak olası bir stresi önledi. Defans konusunda yorum yapmak yanlış olur ancak çok çalışılması gerektiği ortada. Belçika bu şekilde oynamayacaktır. Çok akıllı ve çok hızlı oyuncuları var. Defansın orta saha ile uyumu sağlanmak zorunda yoksa kolay goller yememiz çok zor olmayacaktır.

Hiddink’in elinde çok iyi bir gurbetçi jenerasyonu var. Bunu mutlaka değerlendirmesi gerekiyor. Gurbetçilerin etkin olmadığı bölgelerde, Türk oyuncular var. Bu iki grubun birbirini tamamlaması çok güzel bir fırsat. Bu fırsat mutlaka değerlendirilmeli.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...