8 Mart 2011

Uygun Adım – Gençlerbirliği: 2 Fenerbahçe: 4



Fenerbahçe yoluna tüm hızıyla devam ediyor. Dün akşam kolay kazanabileceği maçı zora çevirse de maçı kazanmasını bildi. Özellikle maçın ikinci yarısında oluşan ağır hava şartlarına rağmen gücünü ortaya koymasını bildi. Maçın ikinci yarısında belirgin biçimde fizik gücü farkı ortaya çıktı iki takım arasında. 

Fenerbahçe diğer maçlarda olduğu gibi oyunu ileride kabul ederek başladı ve maçın başlarında kurduğu baskı golleri de beraberinde getirdi. Aykut Kocaman, rakibi yanıltmak adına kanat oyuncularının yerleriyle sık sık oynadı. Özer ve Dia devamlı kanat değiştirdiler ve bunun yanında Mehmet Topuz ve Emre de orta sahada belirli yerlerde durmayınca Gençlerbirliği baskıyı kaldıramadı ve golleri yedi. Bu zaman diliminde Fenerbahçe’de beklerin dahi yer değiştirdiği pozisyonlar oldu. Ancak iki gol bulduktan sonra bu sistemi kullanmak çok iyi olmadı. Golleri bulduktan sonra oyunu kontrol altına alıp Gençlerbirliğini sindirme yolunu seçebilseydi Fenerbahçe, maçı çok daha rahat götürebilirdi. 

Gençlerbirliği, yediği gollere tepki vermeye başladığında Fenerbahçeli çoğu oyuncu pozisyon kaybetti. Özer bile defansta çok kritik 2 hamlede bulundu ki zaten maçta en çok koşan adamlardan birisiydi. Gençlerbirliği bu durumu çok iyi değerlendirdi ve maçı çevirmesini bildi. Fenerbahçe’nin oluşacak ağır saha şartlarında tekrar bir geri dönüş yapabileceği tam bir soru işaretiydi ancak maçın ikinci yarısında Gençlerbirliği takımına tekrar bir hamle yapabildi. Aykut Kocaman ilk yarıda yapmadığı hamleleri bu sefer yaptı ve çok doğru değişiklikler ile skoru tutmasını bildi. Fenerbahçe kondisyon sorununa çok net bir çözüm bulmuş. Oyuncular bu sahada bile 90 dakika mücadele ettiler.

Maç içinde kötü oynayan bir oyuncu yoktu. Her oyuncu görevini yaptı. Taktiksel anlamda 20-30 dakika kötü bir süreç geçirdi Fenerbahçe. Aykut Kocaman’ın rakibi şaşırtmak adına maç içinde oyuncuların yerleriyle anlık oynamaları doğru hamleydi. Ancak golleri bulduktan sonra rakibi sindirmek adına rijit bir görüntü sergilemek yerine oyuncuların pozisyonunu kaybettirmesi ise bence yanlışıydı. Genel olarak mücadeleyi 90 dakikaya yayması ise genel doğrusuydu. Bu doğru Fenerbahçe’yi şampiyonluğa götüren temel etkenlerden birisi olacaktır zaten.

Aykut Kocaman’ın tartışılması gereken bir diğer kritik kararı da Lugano ve Andre Santos’un bilerek sarı kart görmesiydi. Haftaya Gökhan Gönül sakatlığı dolayısıyla oynamayacak ve bu iki oyuncunun cezalı olmasıyla defans hattında çok önemli üç oyuncu haftaya olmayacak. Bu denli riske girmek doğru mudur? Bence tartışılır. Konya maçı çok kolay bir maç olarak düşünülmemeli. Bu oyuncuların olmaması orta sahada da bazı değişikliklere itecektir Aykut Kocaman’ı ve istikrar sağladığı kadroda ufak değişikliklere neden olacaktır. Konya maçı çantada keklik olmayacaktır. 

Fenerbahçe, Trabzonspor’un kazandığı hafta, çok zor bir deplasmandan üç puanla dönerek rakibine ciddi bir gözdağı verdi. Trabzonspor’u ciddi bir baskı altına aldı. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...