3 Ağustos 2011

Emenike’nin Gidişi Üzerine



 Emenike en sonunda dayanamadı ve Türkiye’den kibarca kaçtı!

Böyle şeylerin olabileceğini zaten bekliyorduk. Her insan bu tarz bir yargılamayı kaldıramaz. Emenike de kaldıramadı ve takıma bonservis kazandırarak gitti. Bekliyorduk dedik ya şimdi bazı akıllar müneccim misin diye soracaktır, biz hemen Taurasi skandalından sonra Penny Taylor’ın kaçar gibi gidişini ilk örnek olarak verelim de aklanalım o akıllarda!

Emenike’nin gidişi Fenerbahçe’yi alternatifsel anlamda kötü etkileyecektir ancak hiçbir şekilde ana kolon olmayacağı için derinden sarsmayacaktır. Aykut Kocaman’ın gelecek planlarında önemli bir yere sahip olabilir ancak şimdilik bu planlar yerini başka planlara bıraktı. Niang bu takımın as forvetidir ve Emenike hep onun alternatifi olacaktı. Aykut Kocaman artık Dia ve Stoch ağırlıklı kadrolar kurmaya başlayacaktır. Emenike’yi oynatmak isteseydi Niang’ı solda değerlendirmek isteyebilirdi ve bu en çok Dia ve Stoch’un kenara çekilmesiyle sonuçlanacaktı. Artık Aykut Kocaman sol tarafta Dia ve Stoch ile planlarını yapacaktır.

Psikolojisi bu derece dağılan bir ismin Fenerbahçe’de oynamaması gerektiğini düşünüyorum. Hatta bu olaylar yüzünden dağılan varsa ismi ve cismi ne olursa olsun bırakıp gitmeli çünkü önümüzdeki süreçte en büyük silah sağlam bir psikoloji olacaktır. 

Emenike’nin gidişinden sonra Semih ve Güiza’ya çok iş düşecek. Özellikle Afrika Kupası esnasında yükleri ağırlaşacak. 

Emenike’nin gidişi hakkında siyasi yorumlar yapmak istemiyorum. Sonuçta Türkiye bu işte!

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...