8 Ağustos 2011

Taraflı Spor Yalakaları Derneği



TSYD yaptığı bir bildiri ile Fenerbahçe’yi protesto etmek için maçlarına gelmeyeceğini bildirdi. Çok kayda değer bir hareket olarak görmediğim için konuya değinmek istememiştim o dönem ancak gösterdikleri bu tepkinin ne derece samimiyetsiz ve taraflı olduğunu göstermek de boynumuzun borcu oldu artık.

Türkiye Futbolu hatta Sporu, yıllardır kulüp muhabirlerinin etkisi altında. Bu kulüp muhabirlerinin biraz kaşarlananları Telegol tadından programlarla Türkiye Futbolunu sirk yerine çevirdiler. Küfürler, hakaretler, yargısız infazlar, kutuplaşmalar, asılsız iddialar, dalga geçerek küçük düşürme gibi en kötü davranışları Türkiye Spor Camiası bu adamlarla gördü ve tanıdı.

Sözümüz meclisten dışarı, içlerinde duayenler var, bu işi çok iyi yapanlar var ancak bu demek değildir ki TSYD kirlenmemiştir. TSYD boğazına kadar çamura batmıştır! 

Shaktar maçından sonra TSYD Başkanı Esat Yılmaer, NTVSpor ekranlarında Dilara Gönder ile bir söyleşisinde protestoların nasıl yapılması gerektiğini anlattı ve çok sert bir şekilde yapılanları kınadı. Yazdıkları gazetelerin ve üyelerinin yalan haberlerinin, yargısız infazlarının ve süreci manipüle etmesini hiçbir şekilde hesaba katmadan yapılanların yanlışlığı üzerinde durdu. Tahrik unsuru, adalet unsuru onlar için göz ardı edilebilir şeyler olabilir ama toplum için çok önemli şeylerin başında gelir. 

Keza Meriç Tunca bile meslektaşları adına konuşarak çok sert eleştiriler yöneltti taraftarlara. 

Fenerbahçe taraftarı medyayı protesto etmiştir. Medyanın kokuşmuş düzenini protesto etmiştir. Eğer çok saf duygularla gazetelerinde ekmek parası için çırpınan muhabirler veya çalışanlar bu tepkiyi kendilerine yediremiyorlarsa önce bu saflık duygusundan arınıp bir kafalarını kaldırıp etrafında olan bitenlere baksınlar. 80 öncesi sağcıları gibi dış mihrakların tetikçiliğini yapacaklarına önce bilinçlenmeyi öğrensinler. Fenerbahçe taraftarı bu tepkileri kime, neden veriyorlar biraz araştıracaklar. Hala tetikçilik peşinde koşuyorlarsa da bu yapılanlar konusunda taraftara hiçbir şekilde suçlamada bulunmasınlar.

TSYD kınama mesajını yayınladıktan sonra gazetelerde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer kulüplerle ilgili bir sürü yalan haber yaptılar. Üyelerinden bazı yazarlar yasayı karşısına alarak kişi ve kurumların onurunu zedeleyecek yazılar yazdılar ve yargısız infaz yaptılar. TSYD hiç birisi ile ilgili bir kınama ve uyarı yapmadı. Eğer basın özgürlüğü bu ise Fenerbahçe taraftarının yaptığı da devrimdir, ihtilaldır önce bunu idrak edecek TSYD!  

TSYD için yeni dönem başlıyor bundan sonra. Adalet duygusu içinde davranmadıkları her saniye artık eskisi gibi karşısında susan taraftarlar göremeyecekler. Bugün Fenerbahçe’nin yaptığını yarın başkaları da yaparsa işin içinden hiç çıkamazlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...