17 Ağustos 2011

TFF Doğru Olanı Yaptı



3 Temmuzdan beri savunduğum tek şey oldu. Bu soruşturmayı başlatan savcılıktı ve yargılamayı yapıp öyle TFF’ye bilgiler vermeliydi. Ancak bu şekilde suçlular –eğer varsa- gerektiği cezayı TFF nezdinde alabilirdi. Savcılık soruşturmaya bir sürü insan aldı ve ellerindeki belgeleri TFF’ye gönderdi ve cezalandır diye baskı yaptı. Bu Anayasa’ya aykırı bir durumdur. TFF bu yemi yutmadı ve topu Yargı’ya attı ve önce ispat et dedi hatta üstüne ben bu belgelerin şike yapıldığına dair gerekli kanaati oluşturduğuna inanmıyorum dedi.

Mehmet Ali Aydınlar’ın açıklaması resmi dilde yapılmış bir açıklamadır. Bu açıklamayı taraflı gözlerle bakan birisi istediği şekilde yorumlayabilir. Zira Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri kendi bakış açılarıyla açıklamaları yanlış değerlendirmişler. Kendi adayları Mehmet Ali Aydınlar’ın kendi istediklerini yapabileceklerini düşünüyorlarsa bu gerçekten kötü bir düşünce. Özellikle Galatasaray kulübü kararın telafi edilemez olduğunu düşünüyor. Federasyon düşürme kararı verseydi ve kulüpler 2 sene sonra aklansaydı mı telafisi olmazdı yoksa şimdiki gibi Federasyon düşürmeyip 2 sene sonra düşürse mi telafisi olmazdı? Galatasaray yönetiminde mantıksal bazı hatalar var. Galatasaray Üniversitesi Hukukçularının bile bu konuya bakış açıları her yerde mevcut. Kendi kurumlarının hukukçularına bir zahmet danışmayı akıl ederlerse daha sağlıklı yorum yapabilirler.

TFF topu tekrar Yargı’ya atmakla çok doğru bir karar vermiştir. Neden mi?

1- Böylece Yasalara karşı gelmemiş, ileride telafisi mümkün olmayan kararlara imza atmamış oldular.
2- Yargı, evet siz suçlusunuz şundan, şundan ve şu belgeler ile suçluluğunuzu ispat ettim dedikten sonra anında düşürüp ligin şaibesiz bir şekilde bitmesini hala sağlayabilir. İsterse bunu 5 sene sonra yine yapabilir ve hak edene hakkını verebilir.
3- Kişilerin holiganca yorumlarına boyun eğmemiştir.
4- Olayda adı geçen kulüplerin olası bir beraatı halinde TFF’yi büyük bir tazminattan kurtarmıştır.
5- Ekonomik krizin konuşulduğu şu ortamda büyük bir para akışının önünü tıkamamış oldu.

Savcılık şike olduğunu iddia ettiği bir olayda, TFF’nin şike yok demesi de Yargı’nın kararından sonra hangi kurumun saf ve temiz olduğunu gösterecektir. Eğer TFF’nin iddia ettiği gibi belgeler yetersiz ise savcılık kanadında büyük bir sıkıntı başlayacaktır. İşte o zaman insanları durduramazsınız.

Bu süreçte TFF üstüne düşeni yapmıştır.

Savcılık artık bu işi gereksiz bir biçimde uzatmayıp kişilerin yargılamasına başlamalıdır. Bu işi ne kadar erken yaparsa hak eden hakkını daha erken alacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...