10 Kasım 2011

Bu sefer oyunun sonunu biz iyi oynadık


Turkish Airlines Euroleague'de 4. Hafta maçları devam ederken, A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, dün akşam Bilbao deplasmanında Bizkaia Bilbao ile karşılaştı. İspanya'ya mutlak galibiyet parolasıyla giden Sarı-Lacivertli Ekibimiz özellikle dördüncü çeyreğin son bölümlerindeki etkili oyunu ile rakibini 73-70 mağlup etti ve Euroleague'deki 2. galibiyetini aldı.

Maça bu sene alıştığımız gibi yine etkili olamadan başladık. Maçın daha ilk dakikalarında yapmaya başladığımız top kayıpları diğer periyotlar da karşılaşacağımız sıkıntının habercisi gibiydi. Ukic'in oyun kurmakta zorlanmasına, hücumda uzunlarımızın pota altını yine unutmasına rağmen, Bilbao'nun hücumda etkisiz kalması ve savunmada Ömer-Sefolosha ikilisinin yıpratıcı baskısı potamızda sayı görmemizi önledi. Sefolosha'nın geldiği günden beri yaptığı gibi yine takımı savunmasıyla ateşlemesi ve hücumdaki etkinliğine, Spahija'nın Emir-Bogdanovic ikilisini aynı anda sahaya sürmeside eklenince hücumda bir anda şahlandık. Emir'in asistlerine Bojan'ın üçlükleri ve akıllı hücumlarıda ekleninde ilk periyodu Sarı-Lacivertli Ekibimiz 6 sayı önde tamamladı.

İkinci periyotta ise oyundan tamamen düştük!! Oyun kurucularımız Ukic ve Jerrells'ın top kayıplarının artması, rakibin kaptığı toplarla kolay hücuma çıkması ve bu sezon yolgeçen hanına dönen pota altımız (5 numara savunması) nedeniyle Bilbao hücumda çok rahat sayılar buldu. Hücumda Emir'in kenarda olduğu dakikalarda zaten sıkıntı yaşıyorduk, buna birde oyunda olduğu halde topu ondan uzak tutmamız oyun içerisinde Emir'i soğuttu. Top kayıplarımız katlanılmaz boyuta ulaşmaya başlamıştı. Bu dakikalarda pota altımızı savunmada belkide en önemli silahımız olan Vidmar'ın yine kenarda unutulmasıda eklenince bu periyotta sadece 6 sayı bulduk. İlk periyot 21 sayı bulan bir takımın diğer periyotta 6 sayı bulması kabul edilebilir bir durum değil. Soyunma odasına 3 sayı geride 30-27 geride gittik.

Üçüncü periyot, alıştığımızın aksine oldukça dengeli gitti. Rakibi yine basit top kayıplarıyla kolay sayılar bulmaya iterken, bizde hücumda doğru oynamaya başlayıp, sayılar bulmaya başladık. Son Beşiktaş maçında olduğu gibi bu maçta da ikinci yarıda ilk yarıdan daha iyi bir oyun ortaya koyduk. Bu periyotta Curtis ve Ukic saç baş yoldurmaya devam etti. Ama Emir'in hücumdaki yaratıcılığı Gist ve Bogdanovic'in skora katkısı oyun kurucularımızın yaptığı hataları biraz olsun örtbas etti. Zaten Ukic bu periyodun sonunda oyundan alındıktan sonra son periyodun hemen hemen tamamına yakınını bençte oturarak geçirdi.

Son periyotta ise hafta sonunda oynadığımız Beşiktaş maçının tekrarı gibi oldu. O maçta çift haneli sayılardan geri gelmeyi başarmıştık fakat süre öne geçmemize yetmemişti. Bu maçta ise Bilbao'nun erken faul problemine girmesi, Curtis'ın ilk üç periyotta yaptığı hataları affettirircesine oynadığı harika oyun, Emir'in muazzam oyun zekası ve Ömer'in yine yüreğini sahaya koyması bize galibiyeti getirdi. Son dakikaları yine nefes kesen maçı bu kez biz son bir çabayla almayı başardık.

Oyunun genelinde yine çok iyi bir izlenim vermesekte, Emir-Bogdanovic ikilisinin birbiriyle iyi anlaşması, Ömer'in savunmadaki görevini yine eksiksiz yerine getirmesi, Gist'in son maçlarda olduğu gibi, hücumda çift hanelere çıkması ve ribaundlarda etkili olması bu maçtaki artılarımızdı. Eksilerimiz ise Oğuz-Kaya-Vidmar üçlüsünden toplamda sadece 6 sayılık bir katkı almış olmamız, Oyun kurucularımızın maçı sadece 1 asist ile tamamlaması ve yaptıkları çok kritik top kayıpları, rakibin pota altı hücumlarına yine hiçbir direnç gösteremememiz oldu.

İyisiyle kötüsüyle çok kritik bir deplasmandan galibiyetle gelmeyi başardık. Dün akşam Cantu'nun, Olympiacos'u yenmesinin ardından önümüzdeki hafta Sinan Erdem'de oynayacağımız Bennet Cantu maçına grup 2.liği için çıkacağız. Euroleague'e kötü başlamış olabiliriz ama son iki maçta aldığımız galibiyetler bizi tekrardan grupta ilk iki için iddialı konuma getirdi. Şimdi görev sırası taraftarlarda. Önümüzdeki hafta Çarşamba akşamı oynanacak olan Cantu maçında Sinan Erdem'de boş koltuk kalmamalı. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda o salonu rakiplere dar etmeliyiz.

Haydi şimdi bu takıma destek zamanı!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...