5 Kasım 2011

Ruhları Çalınmış! – Sivasspor: 2 Fenerbahçe: 0



 Çok zorlu bir deplasmana çıktı Fenerbahçe. Sivas bu sene Rıza Çalımbay ile önemli bir başlangıç yaptı lige. Fenerbahçe gibi şike skandalının yarattığı belirsizlik sorunundan sıyrılarak önemli bir iş yaptılar. Bu ortamda futbola konsantre olup diğerlerine fark atabilmek zordur. Bu yüzden Rıza Çalımbay ve Aykut Kocaman takdiri hak ediyorlar. Ancak bu akşam Rıza Çalımbay bütün takdirleri hak etti. Sahada savaşan bir Sivas vardı, Fenerbahçe’nin eksiklerinin üstüne çok iyi gittiler. 

Fenerbahçe ise geçen sezon Sivas ile başlayan 27 maçlık serisini yine Sivas ile sonlandırdı. Elbette bu takım bir gün yenilecekti ancak bunun biraz daha destansı olmasını isterdim. Bekir’in maç sonunda söylediği gibi en azından isyanlarını sahaya yansıtıp o şekilde mağlup olsalardı daha güzel duracaktı mağlubiyet ancak çok önemli bir detay değil bu durum. Bu mağlubiyetten de büyük dersler alınacaktır. Bu mağlubiyet de diğer mağlubiyetler gibi gerekeni gösterecektir. Önemli olan hataları tespit edip üstüne gidebilmektir.

Bugün ilk olarak en büyük eksik oyuncuların ruhlarıydı. O kadar çok pas, şut, tercih, pozisyon hatası yapıldı ki hiç birinde futbolcular bir birine tepki koymadı. Sadece bir pozisyonda Stoch haklı veya haksız bir pozisyonda Semih’e küfrederek sinirini çıkarttı. Onun dışında herkes sahada eli belindeydi. Volkan yemeyeceği golleri yedi, Defans yapmayacağı hataları yaptı, orta saha paslaşmada sıfırdı. Doğal olarak Henri de bir şey yapamadı.

Ziegler’in sakatlığı bir kere en ağır darbe oldu. Son haftalarda Fenerbahçe adına hücumu çok iyi yönlendiren iki isimden birisi olan Caner’i Aykut Kocaman bek’e çekince ve diğer adam Alex olmayınca Fenerbahçe bir anda afalladı. Caner’i ne olursa olsun bek’e almamalıydı Aykut Kocaman. Bek’e bir şekilde alternatif yaratıp Caner’in hücum gücünü değerlendirmeliydi. Zaten son dakikada şuursuzca ileri çıktığında çok etkili ortalar yaptı. Stoch da sağolsun zaman zaman Caner’in atak yapması konusunda destek olmadı. Alex’in yerine oynayan Sezer ise tam anlamıyla yetersizdi. Diğer oyuncularda zeminle ve rakiple başa çıkamayınca 2 pası üst üste yapamayan bir takım izledik. Hatalı pasları toplayan Sivas maçı kopartacak pozisyonları ve golleri buldu.

Sezer’in ilk 11 oynaması yanlıştı. Maçtan önce de böyle düşünüyordum, bundan sonra da böyle düşüneceğim. 27 yaşına gelmiş birisinin Alex’in alternatifi durumuna gelmesini beklemek de açıkçası pek akıl karı gibi durmuyor. Elbette ki Aykut Kocaman’a güvendik ve saygı duyduk ama bu karar yanlıştı. Sezer sahada silindi. Maça Sezer ile başlamadı, Ziegler çıktıktan sonra Caner’i geriye çekmesi maçı bitiren hatalar oldu bana göre. Orta sahayı kalabalıklaştırma ya da Semih ile çift forvet oynama fikri daha mantıklıydı bana göre. Onun dışında Defansta Yobo dışında herkes döküldü. Volkan da dâhil kimse bir birini uyarmadı ve heyecanlandıramadı. Orta saha da pas yapamadı ve Defansın bu telaşına bir telaş daha kattı. 3 pas yapamayınca orta saha, uyuyan defansa siper olamadı ve Sivas takımına yem oldular.

Bu hatalar olacaktır. Aykut Kocaman’ın en sevdiğim özelliği yaptığı hataları tespit edip üstüne gidebilmesidir. Bu yüzden bu mağlubiyet, galibiyet kadar umut verir.

Milli maç arası bu hataları değerlendirme açısından iyi oldu. Galatasaray-Bursa-Trabzon maçlarına kadar puan kaybetmeden gidebilirse bu takım o üçgenden istediğini alıp çıkacaktır. O maçların havası farklı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...