28 Kasım 2011

Böyle Gist'e can kurban


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin 7. haftasında deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşılaştı. Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan maçın hemen hemen tamamında skor üstünlüğünü elinde bulunduran takımımız, sahadan 83-81 galip ayrılarak, ligdeki beşinci galibiyetini aldı.

Maçın ilk üç periyodunu çok rahat bir şekilde oynadık. Mersin savunmada, oyuncularımıza karşı yüksek bir direnç gösteremedi. Geldiği günden bu yana inişli çıkışlı bir grafik sergileyen James Gist, Fenerbahçe Ülker kariyerindeki en faydalı olduğu maçını oynadı. Atletik yapılı olması, Mersin pota altındaki ağır oyunculara karşı büyük bir avantaj sağladı. Oyunda kaldığı süre boyunca çok rahat ribaund aldı ve skor katkısında ise takımımızın ilk başvurduğu isim oldu. Jeneriklik smaçları ile hem takım arkadaşlarını hem de salonu dolduran taraftarları coşturdu. Bu başarılı performansını daha da arttırabilecekken 5 faulle oyun dışında kalması buna engel oldu. Hafta içerisinde oynayacağımız kritik Olympiacso maçında umarım bu performansını devam ettirir. Özellikle hücumda oynayacağı akıllı oyunlar, takımımızın skor bulması anlamında büyük öneme sahip.

Mersin maçında dikkat çeken bir noktada, üç sayı atışlarımız. Son üç maçta dış sahadan çok fazla atış kullanmayan takımımız, bu maçta 15 dış atış denedi. Bu atışlardan 5'in de isabet bulduk. (%33.3) Aslında bu yüzde düşük. Fakat hafta içi oynayacağımız Olympiacos maçı öncesi oyuncularımızın bu atışları denemesi önemliydi. Fakat bir isim vardı ki, bu maçta beni üç sayılık atışlarda hayal kırıklığına uğrattı. Bojan Bogdanovic! Maçta 0/4 üç sayı isabet oranıyla oynadı. NBA'de draft edilmiş bir oyuncunun boş bulduğu bu atışları değerlendirememesi oldukça düşündürücü. Çünkü Bojan el üstünden bile çok yüzdeli sayılar atabilen bir oyuncu. Bu maçta kötü günündeydi diyelim, geçiştirelim ama aynı boş atışları Olympiacos maçında sayıya dönüştürmezse sıkıntı yaşayabiliriz.

Mersin maçının en can sıkıcı noktası ise kuşkusuz Vidmar ve Kaya'nın sakatlanıp maçın büyük bir bölümünde oynayamaması oldu. Geçen sezondan bu yana sakatlık sorunuyla boğuşan takımımızın iki önemli uzununun bir anda sakatlanması bizi çok ama çok zor duruma düşürebilirdi. Allahtan Vidmar'ın ve Kaya'nın ciddi bir probleminin olmadığı söylendi. Kaya'nın dizinde esneme olduğu ve bugün dinlendirileceği açıklandı. Bu kritik haftalarda tam Mirsad ve Tomas'ın dönmesinin sevincini yaşarken, iki önemli uzunumuzu kaybetmemiz takımı olumsuz etkileyecekti. Buradan iki oyuncumuza da geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Bu maçta da kritik faul atışlarında sıkıntı yaşadık.. Maçın son 7 saniyesinde skor 81-81 berabere iken hakemlerin lehimize çaldığı Sportmenlik dışı faul tam bizi rahatlatmışken, çizgiye giden Bojan'ın bu iki kritik atışı da kaçırması takımımızın kritik anlardaki en büyük probleminin hala devam ettiğinin bir göstergesi. Buna rağmen son topu Ukic'in kullanması ve onun bulduğu sayıyla maçı kazanmamız bizim adımıza çok önemliydi. Ukic'in son haftalardaki kendisine olan güven problemini bu atış kıracaktır. Maçın sonunda yine sıkıntıya düşmemize rağmen belki de bu sıkıntılı anlarda Ukic'i tekrardan kazandık. Bunu Perşembe akşamı oynayacağımız Olympiacos maçında göreceğiz.

Ligde çok önemli bir deplasmandan galibiyetle döndük. Her ne kadar son periyotta Mersin'e bizden 10 sayı fazla atmalarına izin versekte, kazanmasını bildik. Maçın genelinde iyi oynadık. Vidmar ve Kaya'nın sakatlanması, Gist ve Ömer'in 5 faulle kenara gelmesi maçın sonlarında bizi epey zorladı. Farkta bu arada kapandı. Yalnız Mersin adına da Anthony Grundy faktörünü unutmamak gerekli. Mersin'de adeta yeniden doğdu. Bize karşı 36 sayıyla oynadı ve maçın sonlarında Mersin'i yeniden ayağa kaldırdı.

Takımımızda James Gist 17 sayı, 6 ribaund ile en skorer oyuncumuz olurken, Oğuz Savaş 15 sayı, 8 ribaund ve 2 asist, Ömer Onan 12 sayı, Emir Preldzic ise 11 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile çift haneli sayı katkısı veren oyuncularımız oldular.

Şimdi de Euroleague'de çok önemli bir rakiple karşı karşıya geleceğiz. 1 Aralık Perşembe Akşamı saat 20.00'de oynanacak maç için tüm taraftarlarımızı Sinan Erdem'e davet ediyorum. Takımı bu önemli maçta yalnız bırakmamalıyız. Çünkü, bu maçı taraftar almalı!! Biletlerin satışına Biletix'ten devam ediliyor. Bu maçın Sefolosha'nın da, taraftarlarımız önündeki son maçı olacağını bilerek hareket etmekte fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...