25 Kasım 2011

Maçın sonunu iyi oynayamadık


Turkish Airlines Euroleague'in 6. haftasında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, deplasmanda Caja Laboral ile karşılaştı. Grupta oynanan ilk maçta kaybettiğimiz Caja Laboral'i kendi sahasında yenmemiz durumunda grupta liderliğe yükselecektik. Ancak uzatmaya giden maçın sonunda Sarı-Lacivertli Ekibimiz sahadan 90-85'lik mağlubiyetle ayrıldı ve çok büyük bir avantajı elinden kaçırdı.

Son oynadığımız maçlarda genel olarak hep son çeyrekleri iyi oynayan takımımız bu maçta ise tam tersi bir görüntü çizdi. Maça iyi başlayan ve başa baş götüren takımımız, maçın ilk periyodunda Caja Laboral'de Kevin Seraphin'in içeri drive'ları sonucunda topu dış oyuncularına göndermesi ile ardarda üç sayılık basketler yedi. Bizimde son maçlardaki düşük üç sayı yüzdemizi düşündüğümüzde bu bize, biraz sıkıntı yaşatacak gibiydi. Ancak oyuncularımızın dış atış yerine pota altını düşünmeleri bizim için çok önemli bir hamle oldu. Spahija'nın Teletovic ve Seraphin'i iyi analiz etmesi, bu iki oyuncuyu da skor katkısı olarak gerilere çekti. Bu bizim istediğimiz bir şeydi. Bizde ise takımımızın en önemli skoreri konumundaki Bojan Bogdanovic'in maça o bildiğimiz Bogdanovic gibi başlaması ve Thabo Sefolosha'nın da Euroleague'de oynayıp BBL'nde oynamamasına rağmen o ilk geldiği günden beri bizlere izlettirdiği iyi basketbolunu bu maçtada göstermesi önemli avantajlarımızdı.

İlk periyodu belki iki sayı geride kapattık ancak maçı kolay kolay kaybetmeyeceğimizi rakibimize de hissettirdik. İkinci çeyreğin büyük bir bölümü de başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Taa ki Spahija, bu sezon görmeye alıştığımız dört kısalı sisteme dönünceye kadar. Periyodun son 4 dakikasında döndüğümüz bu sistem sayesinde ilk yarının sonunda 10-0'lık bir seri yakaladık. Bu dakikalarda Caja Laboral'de hücum etmekte zorlandı. Bu seride bizi maçta öne geçirdi.

Üçüncü periyot skor anlamında her iki takım içinde biraz kısır geçti. Periyot boyunca savunma dirençleri yüksek iki takım izledik. Bu dakikalarda Ukic'in yanlış top kullanma tercihleri farkı açmamıza engel oldu. Üstelik, Emir'in de performansına bağlı olarak sahada sadece 8 dakika kaldığı bir maçta Ukic'in bu kadar hatalı tercih yapmaya hakkı yok!! Hakkı yok diyorum çünkü Ukic şu anda bu takımın 1 numaralı guardı. Yani oyun kurmada en az hata yapması beklenen oyuncumuz. Bu periyodun sonunda Gist'in attığı üçlük ile son periyoda 6 sayılık bir avantaj ve moralle girdik.

Hatırlayacağınız üzere, oynadığımız son üç maçta hep son periyotları iyi oynayarak kazanmıştık. Ama dün akşamki maçta son periyodu bu sefer kötü oynayan taraf bizdik. Maçın ilk yarısında 14 sayı atan oyuncumuz Bojan'ı bu periyotta kullanamadık. Koç Spahija'nın Ömer yerine Gist'i sahada tutma çabaları adeta rakibin ekmeğine yağ sürdü. Savunmada yokları oynayan, hücumda ise bir üçlük, birde takip basketi atan Gist, dün gecenin belkide Emir ve Ukic dışındaki en büyük hayal kırıklığıydı. Son periyotta Caja Laboral'in yine dış sayılardaki yüksek yüzdesi geri gelince fark kapandı ve maç uzatmaya gitti.

Maçın uzatma dakikalarını ise çok kötü oynadık. Şöyle bir örnek vereyim; Maçın ilk ve üçüncü periyotlarında on dakika boyunca 16 sayı yemişken, beş dakikalık uzatma dakikasında 17 sayı yedik. Bu skorla uzatma periyodunu kazanmak hayal olurdu zaten.

Ukic'in formsuzluğu devam ederse gidişatımız düzelmeyecek. Allahtan Ukic'in ve Emir'in formsuz olduğu bir maçta Curtis'in performansı bizim için sevindiriciydi. Dün akşam ben Curtis'i izlerken gerçekten çok beğendim. Bizdeki belki de en kontrollü, takım oyununa en yatkın oynadığı maçı izletti dün Curtis. Daha önceki maçlarında Curtis’ı nasıl eleştirdiysem, bu maçta da hakkını vermek lazım. Hücumda sıkıntı yaşadığımız dakikalarda çok büyük katkı sağladı.

Dünkü maçta Bojan Bogdanovic 19 sayı - 6 ribaund ile takımımızın en skorer oyuncusu oldu. Bojan'ı, Oğuz Savaş 14, Thabo Sefolosha ve Curtis Jerrells 13'er sayıyla takip etti. Dün akşam iyi bir mücadele ortaya koyduk. Bazı oyuncularımızın bireysel performanslarının düşük olması şu anki en büyük problemimiz. Geçen sezonki mücadeleci oyunumuzu yavaş yavaş oturtmaya başladık. Birde oyuncularımızı geçen seneki performans seviyelerine çıkartabilsek muazzam olacak. Bu maçı kaybetmemizin ardından önümüzdeki hafta Perşembe akşamı Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacağımız Olympiacos maçı çok fazla önem kazandı. İçeride oynayacağımız iki maçı da kazanmamız ve en az bir deplasman galibiyeti almamız bizim gruptan ilk iki içerisinde çıkmamızı sağlayacak. O nedenle içeride oynayacağımız maçlarda taraftar desteğimiz artık çok ama çok büyük bir önem taşıyor.

Taraftar şimdi taşın altına elini koymalı. 1 Aralık Perşembe akşamı saat 20:00'de başlayacak olan ve Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak olan Olympiacos maçının biletleri satışa çıkartıldı. Maçın bilet fiyatları; VIP: 30.00TL, Maraton: 20.00TL, Diğer Bloklar: 10.00 TL. Biletinizi tüm biletix şubelerinden ve http://web03.biletix.com/etkinlik/MBFE4/ISTANBUL/tr internet adresinden satın alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...