25 Ağustos 2012

Alex Özür Dilemeli!


 

Alex De Souza bir Fenerbahçe Efsanesidir. Aykut Kocaman da en az onun kadar efsanedir. Alex De Souza yokken bu gırtlaklar onun için yırtılıyordu. Elbette Fenerbahçe sadece bu ikisinden ibaret değildir. Fenerbahçe’de efsaneler hiçbir zaman bitmedi. Tarihe bakın, her dönem efsaneleri barındırmıştır Fenerbahçe kadrosunda. 

Bu yazı da hiçbir zaman Aykut’un veya Alex’in birbirine nasıl üstünlük sağladığını tartışmayacağım. İkisi de benim gözümde çok büyü oyuncular. Alex, gelmiş geçmiş en büyük yabancı futbolcu benim gözümde Türkiye’de. İkisi de Fenerbahçe’ye anlam kattılar.

Ancak Alex’in son dönemlerde Aykut Kocaman hakkında fikir beyan eden açıklamalarını savunamam. Aykut Kocaman yanlış işler yapıyor. Kendi mesleğinde büyük yanlışları var. Ancak teknik direktörü eleştirmek hiçbir futbolcunun haddine değildir. Herkesin bir görevi vardır. İyisiyle kötüsüyle herkes o görevi yapmak zorundadır. En azından mesleğini yapmaya çalışana saygın olmak zorundadır. 

Alex, Aykut Kocaman’ı basına yem ederek çok büyük bir yanlış yapmıştır. Yarın bazı oyuncular kulübü ve takımı idare etmeye çalışırlarsa, futbolcu egemen bir yapıya bürünür Fenerbahçe ki bunu yapan Galatasaray rezil rüsva oldu. Küme düşüyorlardı. 

Andre Santos, bundan yaklaşık 2 sene evvel bu saçmalığa düştü. Çıktı özrünü diledi ve daha çok çalıştı. Eğer Arsenal’e gittiyse bundaki en büyük katkı Aykut Kocaman’ın ona katkısıdır. Aykut Kocaman ona görev dağılımı nedir çok iyi öğretti. O görevini yaptı. Fenerbahçe şampiyon oldu. Kimse kimsenin işine karışamaz. Herkes yaptığı işle sınanır.

Alex’in Aykut Kocaman hakkında yorum yapması yanlıştır. Sen işini yapacaksın. Fenerbahçe’yi seviyorsan gerekirse daha çok çalışırsın. Şu saniyeden sonra yapacağın en büyük hamle özür dilemek olmalıdır. Özürünü dile ve takımın iyiliği için ne gerekiyorsa onu yap. Teknik Direktör olmak istiyorsan eğer Fenerbahçe’ye çalışmalara başla ve göreve talip ol. Yarın Fenerbahçe Kaka’yı getirdiğinde senin hakkında yorum yaparsa sen de ona gereken dersi verirsin.

1 yorum:

Sekhranikos dedi ki...

Konu hakkında okuduğum en adil ve aklı selim yazı. eline sağlık.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...