9 Ağustos 2012

Dirkkayt Dirkkayt! – Vaslui:1 Fenerbahçe:4



Fenerbahçe bugün ilk 30 dakika öyle bir baskı yaptı ki rakibini çok bunalttı. Gol geliyorum dedi ve bir şekilde golü attık. İlk maçta yan pas yapmaktan bıkmayan takım ilk 30 dakikada resmen dikine pas yapmaktan bıkmadı. Neydi aradaki farklar diye sorarsanız elbette ki mantıklı açıklamaları var. Takımın hala tam hazır olmaması bence en büyük etken. Hazır olmamaktan kastım takımın birbirine uyumu değil, kasların daha tam olgunlaşmamasıdır. Yoksa bu adamlar şu an son maçmış gibi koşamazlar. Ancak sahada gezinmenin de bir mantığı yok. Bugün orta sahanın göbeğinde oynayan Cristian ve Selçuk ilk 30 dakikadan sonra koşmayı bırakınca takım resmen rezalet bir oyun ortaya koydu. Ne zaman ki bu adamlar baskıyı artırdı, takım turu geçecek skoru aldılar.

Bazı değişmeye gerçekler var futbolda. Özellikle günümüz futbolunda orta göbekte oynayan oyuncular ne kadar istikrarlı ve mücadeleci olursa o kadar dirençli oluyorsun. Büyük takımlara, Şampiyon takımlara bakınca bunu görürsünüz. Orta göbekteki oyuncuları defans veya orta saha fark etmez hep sağlam oyunculardan kurulu oluyor. Fenerbahçe’de bugün Cristian-Selçuk ile Egemen-Bekir uyumsuzluğu yüzünden turu kaybedebilirdi Fenerbahçe ancak aynı oyuncuların biraz mücadelesiyle rakibine üstünlük sağlayabildi.

Bakınız bu adamlar koşmayı bıraktığında takımda koşan oyuncular skora katkıda bulundu. Gökhan Gönül, Dirk Kuyt, Hasan Ali, Mehmet Topuz ve Caner dışında koşan neredeyse yok gibiydi. Bakıyoruz gol Gökhan’ın pasında Kuyt’dan gelmiş. Sonra takım rahatlıyor ve goller ardı ardına geliyor.

Fenerbahçe’nin mutlaka bu orta alan konusundaki istikrar ve direnç konusuna çözüm bulması lazım. Şampiyonluklar ve büyük başarılar buradan geçiyor artık. Yobo’nun gelişi biraz olsun iyileştirecek bu bölgeyi ancak saha içinde istikrarlı ve dirençli bir orta saha oyuncusuyla Fenerbahçe bence kusursuz bir takım olur.

Kuyt bugün emeklerinin karşılığını aldı. Ancak bu maçta değinmemiz gereken kişi bence ne Kuyt ne de harika kurtarışlar yapan Volkan’dır. Sow bugün çok güzel bir gol attı. Saha içinde nerde duracağını iyi bilen, rakip yarı alanı çok iyi kullanan ve son vuruşları bu kadar iyi olan bir forveti bu fiyata bulmamız çok zor. Sow’a büyük haksızlık yapılıyor. Gönderilmesini isteyenler bana göre futbol cahilidir. Kuyt gibi mücadeleci ve asist özelliği olan bir forvetin yanında harika maçlar çıkartabilir. Alex kusura bakmasın ama Kuyt ve Sow forvetini gerçekten heyecanla bekliyorum. Oynadıkları ilk maça damga vuracaklarına eminim.

Bir sonraki turda ne mi olur? Orta göbekteki dörtlü ne kadar dirençli olursa turu geçme şansımız o kadar fazla. Çünkü şu an tek sorunumuz kasların hazır olmaması ve bu dirençtir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...