3 Eylül 2012

4 Taşın Ortasına Raul Meireles!



raul meireles

Tabiri caizse 4 taşın ortasına gelen taş gibi oldu Raul Meireles. Çok geç kalındı bu transfer için. Fenerbahçe, Emre gittikten sonra orta alana üç ay içinde mutlaka bir transfer yapmalıydı. Emre gitmeseydi bu rakam bir idi ancak Emre gidince iki oldu. Tabii ki 29 yıldır Fenerbahçe’nin hiçbir zaman eksiksiz sezonu bitirmediğini bildiğim için Raul Meireles transferine duacıyı vaziyetteyim.

Geçen sene Premier Lig’in en çok koşan futbolcusu. Maç başına 14 km gibi rakamlara ulaştı. Maç başı top kapma oranıyla Premier Lig’deki orta sahalar içinde ilk on içerisinde. Liverpool ve Chelsea’de istikrar abidesi olmuş, milli takımda da oyun kalitesini hiç düşürmemiş bir futbolcu. Kuyt ilk geldiğinde, Emre gittiğinde, Cristian gibi oyunculara sert çıkarken en çok savunduğumuz şeyi tekrar söylemek gerek sanırım. İSTİKRAR!

Meireles sahadaysa o maçta kötü oynayabilir, kötü pas verebilir, az top kapabilir ama orta sahada mücadelesini hiçbir zaman bırakmaz. Kuyt’ın ruh eşi gibidir Meireles. 

Tahminen transfer kapandı Fenerbahçe’de Meireles’in gelişiyle birlikte. Şu saatten sonra Fenerbahçe bu kadro ile yola devam edecek. UEFA gruplarında şansı hala çok az. Takım çalkalanıyor, Transferlerin uyum sağlaması, taktiğin sabit olması gerekirken Krasic’in sakatlığı, Alex ve Cristian’ın sorunları, Yobo-Egemen ikilisinin alışması, Meireles’in takımı tanıması derken gruplarda gerçekten çok zorlu bir süre. Yaşayacak Fenerbahçe.

Meireles transferinden sonra akıllardaki sorulardan birisi şu olacak. Takım 4-4-2 mi oynayacak yoksa 4-3-3’e devam mı?

İnşallah bu 4-3-3 sevdası bizi kötü sona sürüklemez.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...