3 Eylül 2012

Yeni sezon ve yeni bir başlangıç



Bu yazıyı çok daha önce yazmam gerekiyordu. Çünkü takım sezonu açalı neredeyse iki hafta oldu. Ancak hem bayram hem de kısa süreli bir tatil için il dışına çıkmış olmam ve internete girme fırsatımın olmamasından dolayı bugüne kaldı. Bugün Bo McCalebb transferinin değerlendirmesini yaptıktan sonra yeni sezonla igili temennilerimi de paylaşmak istedim sizlerle.

Geçtiğimiz sezonu büyük bir hayal kırıklığıyla tamamladık. Hedeflediğimiz lig ve kupada başarısız sonuçlar alıp, Euroleague'de de Top 16'da elendik. Başarısız geçilen bir sezonun ardından yeni sezon öncesi şubede ciddi bir revizyon gerçekleştirildi. Önce Genel Koordinatörlük görevinde bulunan Aydın Örs istifa etti ve yerine Kemal Dinçer getirildi. Ardından takım menajerimiz Damir Mrsic takımdan ayrıldı ve onun yerine de Serdar Apaydın görevlendirildi. Revizyon sadece idari anlamda değil sporcu bazında da devam ettirildi. Yeni sezon çalışmaları neticesinde Roko Ukic, James Gist, Hakan Demirel ile yollar ayrıldı. Vidmar, Beşiktaş'a kiralandı. Mirsad Türkcan için 5 Ekim'de jübile maçı yapılacak. Kadrodan ayrılan bu isimlerin yerine Barış Ermiş, Bo McCalebb, Romain Sato, David Andersen, Mike Baitste gibi Avrupa tecrübesi olan önemli isimlerle birlikte, İlkan Karaman ve geçtiğimiz sezon Mersin'de kiralık oynayan Can Maxim Mutaf gibi genç oyuncular dahil edildi. Bir değişiklikte geminin dümenin de gerçekleşti. İki sezon boyunca baş antrenörlüğümüzü yapan Neven Spahija ile yollar ayrıldı ve yerine Siena'nın baş antrenörü Simone Pianigiani getirildi.

Şubede gerçekleşen bu kan değişikliğinin ardından yeni sezon hazırlıkları Milli takımda yer alan sporcular ve coach Pianigiani'nin dışında 20 Ağustos Pazartesi günü başladı. 20 Ağustos'ta başlayan ilk etap hazırlık çalışmaları, bizi bu sezonki yeni hedeflerimize taşıyacak merdivenin ilk basamağı olacak. Her antrenman, her hazırlık maçı bizi hedeflerimiz doğrultusunda birer basamak yukarıya çıkartacak. 5 gün İstanbul'da süren çalışmaların ardından takımımız 26 Ağustos Pazar günü Düzce'deki Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesislerine gitti. Bugün dönecek olan kafilemiz bu kamp ile ikinci etap çalışmalarını da tamamlamış olacak. Ardından hazırlık maçları oynamak için yurtdışına gidilecek.

Yeni başlayacak sezonda da Fenerbahçe olarak hedeflerimiz belli; Ligde ve Türkiye Kupası'nda kötü geçen sezonun ardından yeniden zirvede yer almak ilk hedefimiz olacak. Ayrıca kurulan kadrodan da anlaşılacağı üzere bu sezon çıta daha da yükseltilerek Euroleague'de Final Four oynamak en büyük hedeflerimizden biri olacak.

Bu hedefler doğrultusunda; gerekli bölgelere transferler yapıldı. Yeni sezon kadrosu kısmen tamamlandı. Taraftar olarak bizler yavaştan yeni sezon moduna girmeye başladık. Sporcularımızda bu hedeflere ulaşmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Tüm bu çalışmalar tek bir hedef doğrultusunda yapılıyor: Mücadele edilen her kulvarda başarı ve Şampiyonluk!

Bizler için yeni bir başlangıç olacak olan 2012 - 2013 sezonu, Fenerbahçe Ülker camiasına ve takımımıza nice başarı ve şampiyonluklarla dolu bir sezon olsun. Sakatlıklardan uzak bir sezon geçirmek dileğiyle... 

Siz sahada, biz tribünde, Ölümüne Fenerbahçe!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...