2 Eylül 2012

Doldur Boşalt Doldur Boşalt v2012 – Sivasspor:0 Fenerbahçe:0




 
Fenerbahçe rezalet oynamaya devam ediyor. Her maç bir taktik deniyor Aykut Kocaman. Artık içerde ne gibi bir savaş dönüyorsa sürekli taktik değişiyor, sürekli oyuncular değişiyor. Fenerbahçe’de bir kere bu iç savaş yüzünden iletişim kopmuş durumda. Saha içinde futbolcular tek başına bağımsız bireyler gibi oynuyorlar. Takımın en büyük gol silahı doldur boşalt olmuş. Rakip orta sahada biraz bastığı vakit hemen defanstan top şişiriliyor. 1980 yılındaki Anadolu Takımları gibi oynuyor koca Fenerbahçe. 1990 yıllarda ezik ve sinik Anadolu takımları bu taktikle oynarlardı büyük takımlara karşı.

Orta sahada yumuşak, pas yapmayan, iletişim kurmayan, sinik adamlar var. Koşmuyorlar, iletişim kurmuyorlar, pas atmıyorlar. Haliyle Topal içlerinde siniyor. Takıma adapte olamıyor. 3 ayda takım hazır olmasına rağmen daha çok geriye gitti. Orta sahada bu eksikler olduğu için de Sow-Kuyt ikilisi boşuna koşuyorlar, defans çok zor durumlara düşüyor. Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal gibi isimler takıma alışamadıkları için gerçek güçlerini gösteremiyorlar aynı zamanda eski oyuncularda eski performanslarını gösteremiyor doğal olarak.

Fenerbahçe bu orta saha sorununu çözemediği vakit başarılı olamayacak. İlk dörde bile zor girer. Modern futbolda orta sahaların koşu yapması önemlidir ancak asıl önemlisi ne kadar sprint attığın ve bu koşuları ne kadar olumlu kullandığındır. Aykut Kocaman idmanlarda bu istatistikleri gördüğü için Alex ve Cristian’ı kesti ancak yerlerine koyduğu adamlar da onlardan daha beter vaziyetteler. Ancak bunun için Aykut Kocaman’a kızmak anlamsız. Aykut Kocaman mutlaka daha iyilerini ister ve istemiştir bu konuda yönetimin eksiklikleri var. Abdullah Kiğılı dalga geçer gibi bu takım UEFA kupasını alır diyorsa Aykut Kocaman bence bu konudaki en son suçludur.

Fenerbahçe’nin en büyük sorunu orta saha. Çözülmesi gereken tek sorun elbetteki bu değil ancak orta sahadaki direnci ve organizasyonu yakalarsa yarışmaya tekrar ortak olacaktır. Bu konu da şu an için zor çözülecek gibi duruyor. Çünkü takım içindeki bu gruplaşmalar sürdüğü vakit bu organizasyon ve direnç hiçbir zaman oluşmayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...