16 Eylül 2012

Rezalet Futbol Devam Ediyor – Fenerbahçe:2 Mersin İdman Yurdu:1



 

Öyle büyük umutlarla televizyon başına geçtim ki bu maçta büyük patlama bekledim takımdan. Hırslı, iştahlı, aynı hatalarını tekrarlamayan bir takım hayalini kuruyoruz ancak olmuyor, olmuyor, olmuyor. Takım dikine gidemiyor. Kanatlarda da vizyonsuz oyuncular eşliğinde ezikleri oynuyoruz. Göbekte fark yaratamayan oyuncular yüzünden kanatlardaki yetersiz adamlar iyice göze batıyorlar. Kuyt’un oyundan çıkmak istemesi zaten oyunun özetidir bana göre. Ne zaman çıldırır dediğimiz Kuyt, bu maçta çıldırdı.

İlk olarak Alex’e gelelim. Bu konuyu konuşmaktan bıktım ancak Alex, Ricardinho, Lincoln kıvamında futbol oynamaya başladı. Yaşına veriyorum ve bunun tek sebebinin yaşı olduğunu biliyorum ancak kaçırdığı pozisyonları daha önce hep golle sonuçlandırdı, kaçırdığı pasları daha önce hep atıyordu. Şimdi herkes Alex konsantrasyonunu kaybetti diyecek hayır arkadaş itirazım var bu konuya artık. Bir gün önce senin heykelini dikiyor bu taraftar ve sen bir gün sonra maça çıktığında yetersiz kalıyorsan saha içinde senin işin bitmiş demektir. Eski Alex göbekten topu aldığında dikine öyle bir dalardı ki rakip kanatları bırakıp Alex ile nasıl baş ederim telaşına girerdi. Alex’i serbest bırakıp resmen kanatlarda eziyorlar bizi. Oyun kuramıyoruz ve ara toplarla pozisyon arıyoruz. Böyle bir işkenceyi bize yaşatmak zorunda değil. 

Bir kere Kuyt gibi bir adamdan tek forvet yapılmaz. Yanına da bu kadar son vuruşlarda yetersiz Alex’i koyarsan ne gol atarsın ne pozisyona girersin. Alex resmen maç boyunca Kuyt’tan kaçtı. Sebep? Kuyt en sonunda oyundan çıktı. Bu kadar koşuyor mücadele ediyor ve pas alamıyor ve kimse de adama ayak uydurmaya çalışmıyor. Kuyt’a ayak uydurabilecek bir tane adam yoktu sahada. Bu şekilde mi alacaksınız UEFA kupasını? Takım içindeki bireyselliğin önüne geçilmedikçe sorunlar hep bu şekilde büyüyecektir.

Takım iyi değildi ancak bazı olumlu gelişmeleri yazmakta fayda var. Meireles’i daha çok geride kullandı Aykut Kocaman. Meireles'de Aurelio’dan beri özlediğimiz ve istediğimiz hem orta sahaya hâkim olmaya çalışırken hem de defanstaki oyuncuların hücum anında arkalarını kollama hamlelerini gördük. Bunu ne Emre yapıyordu ne de diğerleri. Meireles ilk maçta bunu yapabileceğini gösterdi. Defanstaki oyuncular atağa çıktıklarında özellikle Hasan Ali ve Gökhan Gönül, sürekli arkalarını kapattı ve yardım etmeye çalıştı. Ataklara da katıldı ancak fazla değildi bu. Mehmet Topal daha çok ataklarda bulundu ama maalesef önündeki ve arkasındaki adamlardan destek alamadı. 

Fenerbahçe’nin mutlak surette bireysellikten kurtulması gerekiyor. Orta sahanın ortasında paslaşma yok. Organizasyon yok. Top Alex’in ayağına geldiğinde duruyor. Stoch’un ayağına geldiğinde rakibin içinden geçmeye çalışıyor. Topuz topu 10 metre ötede durduruyor. Bireysel çırpınmalar bazen çok komik görüntüler çıkartıyor. Ne zaman organize olunacak çok merak ediyorum. Açıkçası bu futbol ile deplasmanlarda hep puan kaybederiz. UEFA kupası da daha gruplarda hüsranla sonuçlanır. Bir şekilde oyuncular arasında amatör ruh oluşturulmak zorunda. Bunu delip geçen oyuncularla gerekirse yollar ayrılsın.

Haftasonu Marsilya maçı için pek bir umudum yok. Bakalım neler olacak merakla bekliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...