14 Kasım 2010

Aykut Kocaman Maç Kazandırmayı Öğrenemedi – Gaziantep: 2 Fenerbahçe: 1


Fenerbahçe maça çok olumlu başlamadı. Maçın başında oyunu geride kabul edeceğini gösterdi. Gaziantep’in her sene olduğu gibi bu senede çok motive bir şekilde çıkacağı belliydi ve Fenerbahçe’ye her yerde baskı kurdu. Rahat top oynatmadılar. Fenerbahçeli oyuncularda bu sert baskıyı kırmak için birbirleriyle yakınlaşmayı seçmediler. Golü bulduktan sonra birbirleriyle o kadar yanlış bir yerde yakınlaştılar ki golü yemeyi bekler gibiydiler.

Gaziantep çok motive oynadı. Bunu attıkları şutlardan görmek mümkündü. Çok isabetli ve sert şutlar çıkardılar. Fenerbahçe’de 1-0 dan sonra kontra ataklarla gol bulmaya çalışınca Gaziantep isabetli bir şutla beraberliği yakaladı ve Fenerbahçe’nin maç boyu yapamadığı kontra atağı bir kere yapara öne geçti.

Aykut Kocaman bu maçta o kadar yanlış oynattı ki takımı anlamak imkânsızdı. Fenerbahçe bu şekilde oynayamaz. İkinci yarı başladığında bekler içeri girdi ve öndeki kanat oyuncuları geriye gelerek 6’lı bir savunma hattı oluşturdu. Gaziantep’e şut şansı vermediler ve kontra ataklarla ikinci golü kovalamaya çalıştılar ancak futbolda gol sadece ceza alanının içinden atılmıyor. Çok isabetli şutlar ile kaleyi yoklayan Gaziantep’in bu şekilde golü bulacağını görüp müdahale edememek büyük bir yanlıştı. Ayrıca elinde Dia gibi bir hızlı kanat oyuncusu var iken Kazım ile kontra arak denemek çok büyük bir yanlış Aykut Kocaman adına.


Fenerbahçe bu şekilde oynamamalı. 6 kişi ile savunma yapmak mantalitesi beni gerçekten şoka uğrattı. Stoch ve Kazım geride atak karşılamaktan kontra atakları düzgün yapamadılar ve Alex’e gereken desteği veremediler. Zaten ileri geri çalışmaktan maç sonunda yorgun düştüler ve çok kötü bir ikinci gol yediler. Trabzon'da, Kayseri'de, Bursa'da yapmadığını burada yaptı. Bunu yaparken ne düşünüyordu çok merak ediyorum.

Antep’i kutlamak lazım. Futbol adına gereken ne varsa hepsini yaptılar. Atak yaparken geriyi iyi kontrol ettiler. Ceza alanına giremediklerini görünce uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştılar. Kısacası devamlı bir şeyler denediler. Gol bulabilmek adına ne gerekiyorsa yaptılar.

Aykut Kocaman bunca hamleye karşılık hiçbir hamle yapmadı. Bu maç bana göre Aykut Kocaman’ın şu ana kadar yönettiği en kötü Fenerbahçe maçı olmuştur. 

Kötü futbolcular vardı elbette, özellikle Baroni artık bitmiş olduğunu gösterdi ancak oyuna taktiksel anlamda hiçbir şey veremedi kenar yönetim. 

Yenilen ikinci gol ise skandaldı. 4 kişi ile gelen Antep takımında bir oyuncu ofsaytta diye Fenerbahçe’de üç oyuncunun elini kaldırarak oyunu bırakması ve arkalarından gelenlerin gol atması amatörce bir goldü. Bunu yapan adamların Gökhan Gönül ve Alex gibi adamların olması da tam bir skandaldı. Hakem ile oynamayı ne zaman bırakacaklar. Selçuk’un Trabzon maçında yaptığı gereksiz hareket irdelenmedi mi acaba?

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı. Gereksiz bir puan kaybı yaşadı. Bundan sonra çok az puan kaybetmedi gerekiyor ki şampiyon olabilsin. Bu zor görünüyor. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...