10 Kasım 2010

Rotasyon Maçı – Ankaragücü: 4 Fenerbahçe: 2


Fenerbahçe hafta sonu oynayacağı Gaziantep maçını daha çok düşündüğünü gösterdi. Ancak bir yandan da Aykut Kocaman takım içinde rotasyonlar yaparak kafasındaki sistemle ilgili bazı denemelerde bulunduğunu görmemek olmaz.  Bu maç bir kayıp değildir, aksine bir kazanç maçıdır. Gruplarda diğer maçların skorlarına göre mutlaka sıralama şekillenecektir o yüzden bu maçı bu şekilde rotasyon olarak kullanmak mantıklı olandı.

Bazı oyuncular verilen şansları ısrarla geri tepmekte kararlı olduğunu gösterdi. Özellikle Kazım ve Cristian çok kötü bir maç çıkardı. Sorumluluk almadılar, takımla oynamadılar. Özellikle Kazım hala ve hala akıllanmadığını gösterdi. Kazım’ın özel hayatı ile ilgili sorunları yok. Kazım’ın sorunu takımla paslaşmayı, organizasyonlar yapmayı reddetmesi. Bu maçta da kendi halinde sağ kanatta takıldı. Serkan böyle bir maçta kendisine yakışmayacak goller yedi. Mert Günok’a bu performansıyla sırayı kaptıracaktır. Çok heyecanlıydı. Heyecanını yenmesi gerek. Caner, Alex’in yerinde oynadı ve etkisizdi. Yenilen ilk golde de adamını kaçırdı. Aykut Kocaman, Caner’i orada görmek istemiş olabilir. Ancak maç boyu etkisizdi. 

İyiler yok muydu?

Stoch harika oynadı, Semih yapması gerekenleri yaptı, Gökhan, Yobo bildiğiniz gibiydi. Bekir genel itibariyle iyiydi. Pazar günü Gaziantep maçında Bilica’nın yerine düşünülebilir. Bu maçta savunma çok boş kalmış gibi görünebilir ancak bunun nedenlerinin maçın ikinci yarısında ki takım savunmasının düşüşüne bağlamak gerek. Sadece savunma suçlu diyemeyiz. Andre Santos iyi bir maç çıkardı. Antep maçında düşünülebilecek diğer bir oyuncu. Oyunu rahatlatan paslar atıyor. Caner’e nazaran Gaziantep maçında daha etkili olacağını düşünüyorum. Gökay en azından hırsını sahaya yansıttı. Ekstra işler yapmadı belki ama Cristian gibide etrafa bakmadı, top kaptı, pas yaptı, basit oynadı.

Maçın hakemi çok kötüydü. Futbolcular birbirlerine o kadar sert girdi ki kimseyi uyarmadı. Allahtan futbolcular birbirlerine karşı kin gütmediler ve maç sakatlık ve kart belası olmadan bitti ancak sert futbol oynatmak demek pozisyonlara kart vermemek demek değildir. Herkes birbiriyle birkaç defa tartıştı ve itişmeler oldu. Sadece izledi. Yarın bir gün başkası bu kadar iyi niyetli olmaz. Önüne geçemezsin.
Ankaragücü’nü tebrik etmek gerek. Maçı bırakmadılar. Yüklendiler. Mücadele ettiler ve goller bularak maçı almasını bildiler.

Fenerbahçe bu maça takılmamalı. Grupta ki diğer maçlarını bir şekilde kazanıp üst tura çıkacaktır. Hafta sonu oynanacak Gaziantep maçı ve genel oyun sistemi için iyi bir hazırlık oldu.
Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...