6 Aralık 2010

Aykut Kocaman’ın Yürüyüşü Devam Ediyor



Fenerbahçe önemli bir üç puan aldı Karabük maçında. Aykut Kocaman, Şampiyonluk istiyorsa eğer bir seri yakalaması gerektiğinin farkında. Futbol adına yapması gerekenleri yaptığı gibi şampiyonluk mücadelesi yaptığının da farkında olduğu için önceliği üç puana verdi. Yapması gereken denemeleri yapacağı önünde çok uzun bir zaman olduğunun bilincinde doğru kararlar verdi.

Sene başından beri Fenerbahçe’de bir orta saha sorunu vardı. Mücadele eden ve bunun yanına yaratıcılığını koyan bir tek Emre vardı. Ancak Emre’nin yokluğunda Gökay, Mehmet Topuz ve Baroni bu açığı kapatmak için çalıştılar. Baroni, bazı sıkıntılarını aşmış gibi görünüyor. Birazda ileriye doğru kaydırılınca daha verimli bir görüntü çizmeye başladı. Emre’nin de tekrar dönmesiyle bir anda o bölgede sıkıntı kısmen de olsa ortadan kalkmış gibi görünüyor. En azından o bölgede ki oyuncular yardımlaşmanın avantajını kullanarak bazı eksiklerini bu şekilde ortadan kaldırmaya başladılar.

Ancak ortaya bir sol kanat sorunu çıkıverdi son haftalarda. Bireysel olarak çok yetenekli oyuncular olmasına rağmen uyum son derece kötü. İstanbul Belediye maçında gol yenilmemesi büyük bir şanstı. Bu maçta keza ikinci golün yenmemesi büyük bir şanstı. Caner ve Stoch uyumlu değiller. Mücadele ediyorlar bu konuda sıkıntı yok ancak karşılarında kendilerinden daha fazla mücadele eden birileri olunca pozisyon alma konusunda sıkıntıları ortaya çıkıyor. Emenike bunu çok iyi değerlendirdi. Zaten Karabük’ün bütün tehlikeli atakları da bu kanattan geldi. 

Sağ kanat için de tam tersini söylemek mümkün. Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül o kadar iyi anlaşıyorlar ki birbirleriyle hem defansta hem ofansta harika işler yapıyorlar. Rakip takımlar zaten bunun farkında olduğu için o kanattan hiçbir şekilde atak yapmamaya çalışıyorlar. Çünkü bu iki oyuncu diğerleriyle de çok iyi yardımlaşıyorlar ve destek alabiliyorlar. Yani o kanadı sadece ikisi savunmuyor ya da atağa o kanattan sadece ikisi katılmıyor. Takım oyununu çok iyi yapıyorlar.

Sol kanatta ki bu sorun aşılmayacak diye bir sorun yok elbette ki. Devre arasın çalışmaları bir nebze iyi gelecektir sorunların çözülmesine ancak Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için mutlaka bir seri yakalaması lazım ve devre bitene kadar olan iki maçını da kazanmalı. Sol kanata, iki maçlı acil önlemler alınmalıdır diye düşünüyorum.

Alex De Souza için ne söylesek az. Kızlarının istiklal marşını okuması sanırım onun neden efsane olduğunu gösteriyor. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...