18 Aralık 2010

İstemiyorlar – Fenerbahçe: 1 Sivasspor: 0



Bu maç hakkında teknik, taktik yorum yapmak büyük yanlışlık olur. Bu tarz düşünen ve bu kadar kötü çalıştırılmış futbolcularla istediğiniz sistemi getirin sonuç bundan farklı olmazdı. Aykut Kocaman bu takıma ne verebilir diye hep konuştuk ve tartıştık ancak futbolcuları mental açıdan desteklemezse istediğini yapsın şampiyonluğu şu dakikadan sonra alamaz. Zaten bu eksiklikler, deplasman maçlarında iyice ayyuka çıkıyor.

Fenerbahçe takım olarak o kadar kötüydü ki az olan iyi şeylerden bahsedelim. Fenerbahçe, bugün gol yemedi. Bu çok önemli bir detaydır. Geçen hafta Ankaragücü maçında gereksiz hatalarla iyi götürdüğü maçı belki de bu maçta ki gibi son dakikalarda çevirecekti ancak 10 dakikada yenilen gollerle maçı kaybetti. Ankaragücü maçında, bu maçta oynadığından daha karakterli oynadı futbolcular ancak bu maçı gol yemeden yaratıcı oyuncularıyla çevirmesini bildi. 

Aykut Kocaman, ilk defa skora direk etki etti. Alex’i oyundan almadı. 2-3 pası yapamayan futbolcular ile gol atamayacağını anladı ve kimi sokarsa soksun bu isteksizlikle 2-3 pası yapamayacağını anladı ve Alex’e güvendi.Çünkü takımda çerçeveyi görebilecek bir tek Alex vardı sahada. Bunun karşılığını da maçı kazanarak aldı. Maça damgasını vuran iki adam vardı. Birisi Yobo diğeri Alex’tir. Gol olduktan sonra orta sahayı güçlendirme hamlesi de yerindeydi. 

Fenerbahçe’nin kadrosu liderin 9 puan gerisinde kalacak kadar kötü mü?

Veya şöyle soralım Fenerbahçe kadrosu deplasmanlar da bu kadar yanlış oynayacak kadar kötü mü?

İstanbul da oynanan deplasman maçlarını saymaz isek Konya maçı dışında galibiyeti yok ve deplasman da kazanamaz ise şampiyonluk gerçekçi bir hedef olmaz bu takım için.

Fenerbahçe’de genel sorun futbolcuların isteksizliğiydi. Bu maçlarda 2-3’ü geçmiyordu ancak bu maçta 7-8’i gördü. Futbolcular kafalarında soru işaretleriyle çıkıyorlar idmanlara ve maçlara. Bugün görüldü ki Andre Santos istediği zaman her türlü oynar ancak adamda bazı soru işaretleri mevcut. Cristian’da da bu mevcuttu ancak bu 2-3 maçtır çözülmüş gibi duruyor. Bu soru işaretleri Niang’ta, Stoch’ta ve Dia’da da mevcut. Bu yüzden takım içinde birlik sağlanamıyor. Bu yüzden maç içinde kopmalar yaşanıyor. İşin en kötüsü Kanat oyuncuları, orta saha oyuncuları skora katkı yapamıyor. Emre, Topuz, Dia, Stoch, Gökay, Cristian, Selçuk ve diğer oyuncuların skora katkısı sıfır! Bu maçta bile Dia öyle pozisyonlar yarattı ki, ancak maçı çevirecek son vuruşu yapamıyor Alex ve Niang dışında ki futbolcular. Atılan 27 şutun 20 si kaleyi bulmuyor bu bence skandal bir istatistik. Bunun sorumluları Alex, Niang ve Semih olamaz.

Devre arası Aykut Kocaman için ilaç gibi olacaktır. Çünkü yazın bu takım bir arada kamp yapamadı. Bu kamp dönemi mutlaka çok yararlı olacaktır ancak 9 puanlık fark çok ciddi bir fark ve artık hata yapma gibi bir lüksü yok takımın. Bu takımın bariz bir biçimde kondisyona ve birlik beraberliğe ihtiyacı var Takımın bir arada başarıyı sindirmesi lazım. Şampiyon gibi oynamaları lazım. Şampiyon gibi oynamak demek yeteneklerinizi üst düzey olması anlamına gelmez. Çok yetenekli olmayabilirsiniz ama karakterinizle sahayı dar edersiniz rakibinize. Fenerbahçe’de bu yok.

Son bir söz Alex için söylemek lazım,

Lefter seninle gurur duyuyor !

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...