12 Aralık 2010

Deplasman Sorunu – Ankaragücü: 2 Fenerbahçe: 1

 

Fenerbahçe’de anlamsız bir deplasman fobisi var. Bir takım içerde ve dışarıda, gece ve gündüz kadar bir fark ile davranıyor. Her maçta farklı bir sorun ortaya çıkartıyor. Sorunları çözüyorlar ancak şampiyonluk yolunda son derece önemli puanları kaybediyorlar. 

Maça çok dikkatli başladılar. Saha şartları ve rakibin oyununa göre çok güzel bir oyun ortaya koydular. Uzaktan şut denediler, kanatlarda ki oyuncuların içeriye girerek defansın dengesini şaşırtmak istediler, Kanatlara indiler ancak bir türlü golü bulamadılar ilk yarı. Ancak takım halinde gol atamayan Fenerbahçe, sadece 2-3 kişiyle atak yapan Ankaragücü’nden 2 gol yemeyi başarabildi. 2 golde defansın hediyesidir. Ankaragücü hiçbir şekilde baskı kurmadı, sadece 20 metrede baskı yaptı ve 2 kişiyle yaptıkları 4-5 atakta 2 gol buldu. Ancak Fenerbahçe bunu daha çok kişiyle yapamadı.

Fenerbahçeli futbolcular şunun farkında değiller sanırım. Kendileri vurduklarında kalecinin üstüne gidince, rakibin vurdukları da kalecinin üstüne gidecek sanıyorlar. Veya durumun daha ciddiyetini kavrayamamışlar. Bu puan kayıpları şampiyonluğu engelliyor. Bugün lider ile aranda 9 puan fark oluştu. Rakibin kötü bile oynasa kazanabiliyor ancak sen çok basit maçlar kaybediyorsun.

Top sendeyse, atakları sen yapmışsan ve rakibin defanstan dışarı çıkamıyorsa ve sen bu maçı çok basit 2 golle kaybediyorsan şampiyonluğu unutacaksın. Yenilen ikinci golü artık playstation’da bile yemek maharet ister. Bir adam 4 savunma oyuncusunu maymun edip tıngır mıngır kaleye top gönderebiliyorsa Fenerbahçe şampiyon olmayı unutsun.

 Aykut Kocaman bu maçta kanatları özellikle de Dia’yı gizli forvet gibi oynattı. Bekler sıfıra inip orta yapmaya çalışırken, Niang geriye gelerek defansı üstüne çekmeye çalıştı ve Dia’ya yol açmaya çalıştı ancak Dia tek başına yapayalnız kaldı. Ankaragücü buna bir tepki verince Dia ve M.Topuz bir anda kilitlendiler, bu seferde bu oyuncular atak yaparken Niang’a attıkları her topta, Niang kaleden 40-50 metre uzaktaydı. Haliyle Güiza ve Kezman’ın düştüğü durumlara düştüler. Her şeye rağmen Fenerbahçe bir gol bulup maçı 1-0 ile bitirebilecekken çok basit iki gol yedi. 

Fenerbahçe hücum yapabiliyor. Bu maçta artık Aykut Kocaman’ın takıma değişik taktikler denettiğini görmüş olduk. Uzaktan şutlar denetiyor, gizli oyuncularla rakibin dengesini bozmaya çalışıyor, ikiye birler, üçe birler gibi bir sürü şeyler denetiyor ve bir şekilde gol atıyor ancak Aykut Kocaman hala şu sorunu çözemedi, Fenerbahçe savunma yapamıyor.

Ya takım savunmasında sorunlar çıkıyor, ya da bu maçta ki gibi savunma oyuncularında sorunlar ortaya çıkıyor 2 veya 3 kişiyle gelen bir takım Gökhan, Lugano, Yobo ve Caner gibi Türkiye standartlarının üstünde ki bir defansa 2 gol atabiliyorsa Fenerbahçe şampiyon olamaz. 

Gol atarak maç kazanırsınız ama savunma yaparak şampiyon olursunuz.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe’de öğrenmeye devam ediyor. Fenerbahçe gibi bir kulüp için acı bir durum. Zico bile stajyerlik yapmadı bu kulüpte. Aykut Kocaman daha stajyerlikten çıkamadı. Seneye şampiyon yapacaksa destek verilebilir ancak seneye de bu durumlarla karşılaşılacaksa Aykut Kocaman’ın işi çok zor.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...