7 Aralık 2010

Dahi anlamındaki “De” Ayrı Yazılır


Alex De Souza,

Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncusu. Geçmişler nasıl Lefter’i, Can Bartu’yu anlatıyorsa, bizim neslimiz de Alex De Souza’yı anlatacak gelecek nesillere.

Brezilyalı bir oyuncuya kendi diliyle kumandan demek büyük tartışmalara yol açtı koyun ülkemde!

Yıllardır İmparator diye bahsedilen Oğuz Çetin’den sonra Fatih Terim’e imparator denmesi nedense akılları kurcalamadı. Veya Che için kullanılan Comandante’nin, Hagi için kullanılması nedense kimseyi düşündürmedi. Zaten düşündürmemesi de gerekiyor. Çünkü bir grubu yönetebiliyorsanız, liderseniz, herkesten farklı düşünüp, herkesten farklı hareket edebiliyorsanız size takılan lakaplardan biride komutan olur.

Her neyse, Alex’ten de, Hagi’den de zevk alabilen nadir insanlar olarak bu tartışmalarla zaman kaybetmenin bir mantığı yok!

Alex attığı goller ve yaptığı asistler ile bu ülkede istatistikleri alt üst etmiştir. Bir gün bile alkollü yakalanmamıştır ve tüm insanlara örnek olmuştur. Gençlere her zaman destek vermiştir. Ezeli rakibinin futbolcularına ve ezeli rakibine sırf birilerini tatmin edebilmek adına saçma sapan benzetmelerde bulunmamıştır. Sadece işine bakmıştır. Herkese saygı duymuştur. 

Alex bu yüzden komutandır, Dahi’dir, Profesör’dür, Kral’dır veya ne derseniz o’dur

Efsane sürüyor

Tadını çıkartın!

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...