22 Aralık 2010

İstemiyorlar v2 – Fenerbahçe: 2 Bucaspor: 3



Sivasspor maçında bitse de gitsek havasında ki takımın, Sivas maçında puan kaybetmemesi bir mucizeydi ve Alex’in harika serbest vuruşundan gelen golle kazandı. Futbolcular da ne kondisyon ne de inanç kalmışken bu futbolcularla bu maça çıkıp, maçı kazanacağınızı düşünmeniz, hem de bunu Türkiye için bir ütopya olan 4-3-3 taktiğiyle yapmaya çalışırsanız, gereken cevabı bu şekilde alırsınız.

Bucaspor’u cesaretli bir kadro sürdüğü için kutluyoruz ancak Fenerbahçe’yi devirecek gereklilikte bir futbol oynamadan Fenerbahçe’yi devireceklerini Samet Aybaba’ya söylesen büyük ihtimal yüzünde bir tebessüm oluşurdu maçtan önce. 

Aykut Kocaman takım içinde inançlı oynayan 2-3 futbolcusunu dinlendirerek yerlerine inançsız adamları koyarak mağlubiyete zemin hazırladı. Sivas maçında da, Buca maçında da futbolcularda hiçbir inanç yoktu. Sivas maçında Alex’i, Buca maçında Gökay’ı çıkartırsak sahada ruh gibi dolaşan bir yığın futbolcu vardı. Aykut Kocaman’ın artık bütün sorunun psikolojik olduğunu görmesi gerekiyor.

Kupayı alırsınız veya almazsınız bunlar çok önemli detaylar değil kulüp tarihinde. Kupalar bir şekilde alınıyor ancak takımda bir çöküş var. Futbolcular bunalıma girmiş, Taraftar bunalıma girmiş, Aziz Yıldırım ne haliniz varsa görün modunda, Aykut Kocaman 4-5 yardımcısı ile koca Fenerbahçe’nin futbol şubesini yönetmeye çalışıyor. 

Bu kadar eksinin olduğu ortamda maçı kaybetmek kaçınılmaz oluyor. 

O kadar çok bireysel hatalar yapıldı ki, yenilen bütün goller bireysel hatalardan geldi. Yenilen golleri geçelim, Buca o kadar çok hata yapıyor ki, bu takıma gol atmakta bile zorlandı. Buca kalecisi ve defansı biraz dikkatli olsa o iki golü de yemezlerdi. 

Futbolcular isteksiz. Aykut Kocaman bu sorunu çözmedikten sonra istediği kadar futbolcu transfer etsin yine aynı skorlarla karşılaşır. Takım oluşturmayı başarması lazım. Takım oluşturmakta 4-5 yardımcı ile olmuyor. Aykut Kocaman futbol şubesinin en yetkili kişisi durumunda şu an. Ne yapıp edip ekibini genişletmek zorunda yoksa ikinci yarı başında lig iddiasını da kaybeder.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...