22 Nisan 2011

Di Stefano Haklı mı?




Kral Kupası Finalinde bu sezon üçüncü defa karşı karşıya geldi Real Madrid ve Barcelona. Son üç maçta da Barcelona oyunun genel olarak hâkimiydi ancak Jose Mourinho’nun Real Madrid’i hedefe ulaşma konusunda ne denli kararlı olduklarını tüm dünyaya gösterdiler.

Di Stefano, hafta sonu oynanan maçtan sonra Real Madrid’in oyununu beğenmediğini söyledi. Kendi açısından haklıdır. Dünya futboluna o dönem damgasını vuran bir kadro ve sistemle oynuyordu Di Stefano’lu Real Madrid ve Dünya Literatürüne geçen bir taktik ile 5 sene üst üste kupalara ambargo koydular. Di Stefano, Real Madrid’i, Real Madrid yapan değerlerden birisi ve bunu Jose Mourinho ve futbolculardan istemesi çok doğal.

Ancak Di Stefano şunu unutuyor, sistemler kolay oturmuyor. Barcelona bu hale gelene kadar ne gibi yollardan geçti bunu bütün dünya göz ardı ediyor. Sanki Barcelona bu duruma 6 ayda gelmiş gibi yorumlar yazılıyor. Barcelona bu duruma gelebilmek için 10 yıllarını harcadı ve Real Madrid’in altında çok fazla ezildi. O dönemlerde gelecek için yatırım yapamayan Real Madrid şu an futbol olarak Barcelona karşısında eziliyor.

Eğer Jose Mourinho bu takımın başında 5 sene kalsın, Real Madrid’i bir sistem takımına çevirir. Çünkü Jose Mourinho gittiği her takıma sistem oturtur. Sistem kurmadan Porto’yu iki sene de hem UEFA Kupası hem de Şampiyonlar Ligi kupası şampiyonu yapamazsınız. Bunu iddia etmek bile yanlış olur. Real Madrid’in olmazsa olmazlarını biliyor ve mecburen ona göre davranmak zorunda kalıyor. Real Madrid kulüp olarak Jose Mourinho’nun işini kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor ve doğal olarak Jose Mourinho da Real Madrid’in ilacı olan başarı ve kupa’yı sağlayabilmek adına her yolu deniyor.

Di Stefano, belki de çok masumane bir yorum yaptı ve Real Madrid’in bu oyununu kendisine yediremedi ancak en az kendisi kadar Jose Mourinho’nun da rahatsız olduğunu düşünerek en azından destek olmalı. Sene başından beri Real Madrid’in dinamiklerine karşı bir savaş içinde olan Mourinho’dan da 6 ayda bir efsane yaratmasını beklememeli.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...