10 Nisan 2011

Şampiyonluk Savaşı Sürüyor – Eskişehirspor:1 Fenerbahçe:3


 
Fenerbahçe çok zor bir deplasmanda, çok zor bir takıma karşı önemli bir üç puan aldı. Şampiyonluk yolunda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. En azından pes etmeyeceğini açıkça herkese gösterdi.

Eskişehir, Bursaspor gibi kapanmaktan çok pozitif futbol oynamaya çalıştı. Oyunu kontrolünde tutarak Fenerbahçe’nin hücum gücünü etkisizleştirmeye çalışırken galibiyet için gerekli hamleler yapmak için fırsat kollamaya çalıştı ancak maçın başında attığı gole rağmen bir anda iki gol yiyerek geriye düşmesiyle işi zorlaştı. Bu sefer Fenerbahçe, Eskişehir’i, oyunu kontrol ederek etkisizleştirmeye çalıştı. İki takım da birbirlerinin hamlelerine cevap verdi. Maç bu yüzden çok heyecanlı geçti. İki takımda final paslarında ve final şutlarında biraz daha etkili olsaydı çok daha fazla gol görebilirdik maçta.

Aykut Kocaman, Bursaspor maçında yaptığı kadrodan farklı bir kadro ile sahaya çıktı. Emre’nin kadroya girmesiyle Mehmet Topuz’u sağ kanada çekti ve sol kanatta Caner hamlesini yaptı. Caner’in, Özer’e oranla çok daha iyi bir sol açık oyuncusu olduğunu gördük. Dörtlü orta sahada sol açıkta Caner, Özer’e göre çok daha etkili bir oyuncu olabileceğini yeteneklerine bakarak söyleyebiliriz. Zaten Caner çok etkili bindirmeleriyle maçın kader adamlarından birisi oldu. Defansif yönünü hala geliştiremedi ancak bu konuda çalışmalar yaparsa çok etkili bir sol kanat olabilir. Yabancı sınırı yüzünden kaptığı formanın hakkını çok iyi verdi.

 Fenerbahçe kanatlardan çok etkili oldu ancak Alex dışında paslaşmalarda etkili olabilen olmadı. Cristian, Emre ve Mehmet Topuz çok pas hatası yaptı. Takımın hücum gücü çok düştü. Lugano bile bu oyunculardan çok daha olumlu oyun kurdu maç boyunca. Lugano şaşırtıcı bir derecede iki haftadır öyle güzel oyun kuruyor ki Luciano geliyor aklımıza ister istemez. Yobo ve Lugano ilerlemiş yaşlarına rağmen bu konuda sürekli bir gelişme içerisindeler. Yobo bu konulara biraz daha alışık ancak ikisi de sürekli rakibin aklını karıştırmak adına hamleler yapıyor ki çok da başarılı oluyorlar. Orta sahanın bu maçta yapamadığını Alex ile birlikte çok güzel yaptılar. Emre’nin sakatlığı, Cristian’ın sorumluluk almayan futboluyla birleşince anlamsız top kayıpları ile Eskişehir’i maça ortak ettiler.

Eskişehir çok iyi oynadı. Özellikle Alper Potuk takımı çok iyi yönetti. Gerçekten çok olumlu işler yaptılar. Batuhan’ı çok iyi kullandılar. Şansı olsaydı maçı çok farklı bir atmosfere çekebilirlerdi. Fenerbahçe’nin istekli futbolu karşısında çok zorlandılar ancak etkili bir takım olduklarını gösterdiler. Savunma yönleri düşük ancak zamanla bunu da düzelteceklerdir. Dinamik ve genç bir kadroları var. Hücum güçlerinin yanına savunmayı da ekleyebilirlerse çok etkili bir takım olacaklardır. 

Fenerbahçe yoluna devam ediyor. Şampiyonluk yolunda her ne kadar iyi futbol da önemliyse, kazanmak her şeyin üstünde oluyor. Bu sene elde kalan tek hedef şampiyonluk ve gelecek adına umutların daha da büyümesini sağlayacak şey şampiyonluk. Bu yüzden hedefe daha bir istekli gidiliyor camia olarak. 

Fenerbahçe, zorlu dönemeci Kadıköy’deki Antep maçıyla kapatacak. Antep, Bursa gibi kapanan bir takım olmayacaktır. Fenerbahçe bu maçta istediği gibi oynayacaktır ve galip geleceğini düşünüyorum. Aynı viraja Trabzon da giriyor. Trabzon’un bu virajın içinden nasıl çıkacağını göreceğiz. Bursa maçı dışında çok zorlanacakları bir viraj olacaktır.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...