24 Nisan 2011

Gerekirse Koparıp Alacaksın – Bucaspor:3 Fenerbahçe:5



Güne o kadar güzel başladı ki Fenerbahçeli taraftarlar, Pazar günü bütün branşlarda şampiyonluğa giden takımlarının maçları vardı. İlk olarak Arkas’ı devirerek Aroma Erkekler Voleybol Liginde şampiyonluğu aldılar. Ardından Efes Pilsen’i deplasmanda yenerek Liderliği garantilediler. Buca maçı çok güzel bir atmosferde oynandı. Saha zeminini saymaz isek her şey çok güzeldi. Trabzonspor’un puan kaybından sonra sahada çok istekli bir Fenerbahçe göreceğimizi sandık ancak işler hiç beklendiği gibi gitmedi.

Fenerbahçe çok kötü başladı. Maçın 60 dakikası şuursuz baskısına defansın konsantrasyon eksikliği de eklenince bir anda 3-1 geriye düştü. Yenilen tüm gollerde defans oyuncularının yerlerine bakarsanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Kupa maçındaki gollerin bir benzerlerini yediler. Ya pozisyonlarını kaybedip rakibi izlediler ya da tek başına gelen rakip oyuncuya 3 kişi hamle yapamadılar. Hücum oyuncuları da beklemiyordur böyle bir dengesizliği ki gol yedikçe atmak için yüklendiler. 

Skor 3-1 olunca Aykut Kocaman Stoch’u oyuna soktu ve maça hareket getirdi. Bucalı oyuncuların bir anlık dikkatlerini Stoch’a çekmesi Alex’e fırsat yarattı ve Alex maçın kaderini değiştirdi. Aykut Kocaman kaderine razı olmaktansa o ana kadar sahanın en etkisiz hücum elemanı Semih’i sağ kanada çekip Mehmet Topuz’u ortaya aldı ve Baroni-Güiza değişikliğini yaptı. Defansla mücadele edemeyen Semih’in harika pasına Güiza harika hareketlendi ve zor bir gol attı.

Aykut Kocaman, takımdan nasıl verim alınacağını çok iyi öğrenmiş. Güiza’ya aylar sonra çok kritik bir maçta oyuna sürüp verim almak bir teknik direktörlük başarısıdır. Kim ne derse desin, Baroni’den, Güiza’dan verim alabilen Teknik Direktör’e her zaman inanmak gerekir. Fenerbahçe belki şampiyon olamayabilir ancak Aykut Kocaman konusunda ısrar edilmesi gerektiğini gösteren bir maç oldu.

Fenerbahçe bu maçtan kısa vadede ders alması lazım. 14 maçta 13 Galibiyet 1 Beraberlik çok önemli bir seri. Defans bu maçta çok kötüydü ve maçı verebilirlerdi. Karabük ile oynarken deplasmanda bu kadar şanslı olmayabilirler mesela! Bu yüzden son 4 maçında mutlaka dikkatlerini toplamak zorundalar. Buca’yı yenerek Sivas maçını kurtardı ancak Karabük maçı şampiyonluk maçı olacaktır. 

Aykut Kocaman’ın tepkisiz olduğu söyleniyordu. Herkes bu konuda tepkiliydi ancak Aykut Kocaman’ın saha kenarındaki sakin duruşu ufak da olsa takıma bu gibi durumlarda olumlu etki ediyordur. Bu konuya dikkat çekmek gerek.

Stat konusuna da değinmemiz lazım!

İzmir büyük bir futbol şehri ve böyle bir şehirde Futbol stadı olmaması büyük bir hatadır. 23 Nisan şenlikleri yüzünden saha zemini rezaletti. İleri şişirilen toplar yere düştüğünde geriye sekiyordu. Onu da geçtim futbolcuların sakatlanmaması işten bile değildi. İzmir gibi bir şehrin futbol stadı olması gerektiğini düşünüyorum. Dikkatinizi çekerim, olimpiyat veya başka sporların içinde olduğu bir stattan bahsetmiyorum, Futbol stadından bahsediyorum. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...