23 Haziran 2011

Tuncay Şanlı Geri Dönmeli Mi?

 
Tuncay Şanlı için gidecek dedikoduları çıkarken mutlaka gitmeli diyordum. Şu an da gelecek dedikoduları çıkıyor ve mutlaka gelmeli diyorum. 

Peki, neden o dönem gitsin dedim?

Çünkü Fenerbahçe o dönem Avrupa’da başarı arıyordu ve kalitesini mutlaka artırmak zorundaydı. Tuncay ruhuyla oynayan bir oyuncuydu ancak bu ruh meselesi sadece Türkiye’de söküyordu. Avrupa’da bu maalesef geçerli olmuyordu. Senden daha iyi topu durduran, daha iyi paslaşan, daha iyi şut atan, oyunu daha iyi okuyan rakipleri karşısında hep ezilmeye mahkûm kalıyorduk. Nitekim Tuncay gitti ve bir sonraki sene Şampiyonlar Liginde çeyrek final geldi. Bunun o sene için tesadüf olduğunu kimse söyleyemez çünkü o dönem oynayan oyuncular ile bir önceki sezon Avrupa’da oynayan oyunculara bakarsanız çok net bazı şeyleri görürsünüz. Beklerin, kanat oyuncularının değişmesi ile Fenerbahçe bir anda Avrupa’da iddialı bir konuma geldi.

Peki, neden şimdi gelsin diyorum?

Fenerbahçe, o Avrupa’da başarılı olduğu o sezon ve geçen sene Daum ile 3 kulvarda giderken şubat ayında kadro derinliği konusunda büyük sıkıntılar yaşadı. Her iki sezonda da sıfır kupa ile kapattık. Kupasızlık istikrarın önüne geçti ve yeniden yapılanma sürecine götürdü takımı ve istikrarı kaybettik. Aynı durumun başına gelmesini istemeyen Aykut Kocaman kadroyu derinleştirerek en azından geleceğini sağlamlaştırmak istiyor olabilir ve emin olun Aykut Kocaman kendi geleceğini değil Fenerbahçe’nin geleceğini düşündüğü için böyle yapıyor.
Tuncay gelirse direk ilk onbirde başlayamayacağı kesin. Ancak geçen sene Lille ile oynanan rövanş maçında 18 kişiyi oluşturamamamız ve ligde çok basit maçlarda çok önemli puanları sakatlıklar ve cezalar yüzünden kaybettiğimiz tespitini yapmazsak Tuncay transferinin neden yapıldığını da anlayamayız, son haftada şampiyonlukların neden kaybedildiğini de!

Fenerbahçe önümüzdeki dönem Şubat ayında çok yoğun bir maç temposuna girecek. Avrupa’da devam edilirse Avrupa, Türkiye Kupası, Lig, Afrika Kupası yüzünden Şubat ayında mevcut kadronun en zayıf olan oyuncuları ile maça çıkmak zorunda kalacak. Bunlara sakatlıklar, kart cezalıları ve formsuzluklar eklenecek. Yabancı sınırının etkisiyle o bölgeye yabancı oyuncu alınması çok mümkün görünmüyor ve Tuncay transferi bu açıdan çok önemli olacaktır Fenerbahçe için. Mevcut kaliteli Türk oyuncuları içinde Rotasyon oyuncusu olarak alınabilecek bir liste çıkartılsa Tuncay kesinlikle üst sıralarda olur. 

Geçen sene Aykut Kocaman Sportif Direktör olarak kulüpte bulunduğu için Fenerbahçe’nin son haftada kaybettiği şampiyonluğu iyi irdelediğini görüyoruz ve önlemlerini almaya başladığını gözlemliyoruz. Bu nedenle Tuncay Şanlı transferi Şubat ayını kurtarmak için yapılacak bir tansfer olacaktır.

2 yorum:

ben buradayim dedi ki...

Belki gelsin mi gelmesin mi sorusunun cevabından önce neden gittiğinin cevabı verilmeli. Tuncay askerlikten yırtmak için gitti - nokta.
Ve bu noktayı kendisi koydu, yolu açık olsun.

Unknown dedi ki...

Gidiş şeklini yanlış bulsam da gitmesi onun için de bizim için de iyi oldu. Şu an gelmesi yarar getirir mi? buna bakmak lazım. Bu kulübe Tümer Metin gibi oyuncular girdikten sonra Tuncay her türlü girer. Ben olayın teknik boyutuna bakıyorum. Gelmesi iyi olabilir.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...