13 Ekim 2011

Bayrağa Küfür Etmek




TT Arenada taraftarın milli futbolculara küfretmesi ve ıslıkla protesto etmesinden sonra sporda şiddette son aşamaya gelindiğini düşünüyorum. Sporda şiddet yasası çıktı, TT Arena’ya son teknoloji kameralar döşendi ancak hala bir yaptırım yapılmıyorsa, bundan sonrası daha büyük olaylara gebe gibi görünüyor.

Peki, bunu yapanlar haklı mı?

İlk olarak neden protesto ettiklerine bakalım. Emre ve Volkan çok ağır hakaretlerle ve ıslıklar altında yapılan protestolarla maçlara çıktılar. Protesto neden yapıldı. Fenerbahçeli oldukları için. Peki, bu adamlar milli takım için vazgeçilmez mi? Evet, bu adamlar milli takımın vazgeçilmez futbolcuları. O zaman bu adamlara küfretmenin, üstlerinde ay yıldızı taşıyan bu adamlara hakaret etmenin, vatana, millete, bayrağa küfretmekten farkı var mıdır? Bunu kimseyle tartışmam bile. En ufak bir farklılık yoktur. 

Milli takım, son yirmi yılın en sistemsiz halinde. Büyük sıkıntılar var ancak bu en sistemsiz haliyle bile Avrupa Şampiyonasına gidip çeyrek final oynayabilir mi? Evet, oynayabilir. Bunun örneklerini Euro 2008’de görmüştük. Bu kadar sistemsiz bir oyuna rağmen bu takım bunu tekrarlama şansına sahipken, GS-FB hesaplaşmasını milli takımlar düzeyine taşıyıp, milli takımın olası bir Euro 2008’e katılma şansını engellemek ve milyarlarca dolarlık reklam şansını kaçırmak, ekonomimize katkısını umursamadan bunu yapmanın ortak dilde tek bir karşılığı vardır o da bölücülüktür. Bu ülke Galatasaray’ın çiftliği değildir. Bu ülke Fenerbahçe’nin çiftliği de değildir. Bu ülke Çiftlik değildir! Herkesin haddini bilmesi, devletin de imkânlarını kullanarak hadlerini bilmeyenlere hadlerini bildirmesi gerek. Eğer bunca imkâna rağmen bu yapılmıyorsa neden çıktı bu sporda şiddet yasası. İllaki büyük facialar mı olması gerekiyor?

Eğer TT Arenadaki son teknoloji kullanılmıyorsa ve bunu yapanlar cezalandırılmıyorsa TT Arena’ya da, Şükrü Saraçoğlu’na da, Avni Aker’e de, Fi-yapı İnönü’ye de milli maç verilmesin. Veya veriliyorsa da mutlaka bunu yapanlar tespit edilip cezalandırılsın. Şu saydığım 4 stattan en masumu da Şükrü Saraçoğlu stadıdır. Futbolcuların saha içinde kulübü yüzünden ıslıklandığını hiçbir zaman görmedim. Fi-yapı İnönü belki ikinci sırada gelir ancak TT Arena, Ali Sami Yen, Avni Aker resmen fiyasko bu konuda.

Gerekenler yapılır mı bilmiyorum ancak play off maçlarında TT Arena’nın seçilmesi durumunda gerekenler yapılmaz ise çok yazık olur. Bundan sonra da olacakların önüne kimse geçemez. Herkesin içindeki milli duyguları öldürenler bunun hesabını çok ağır öderler. Şiddetin de önüne geçemezler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...