3 Ekim 2011

Two Nations Cup'ın Değerlendirmesi


Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmeyi ve iki halk arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlayan Two Nations Cup 2011 dün oynanan maçlarla sona erdi. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yanı sıra Anadolu Efes, Panathinaikos ve Olympiacos Piraeus'un da katıldığı turnuvayı Sarı-Lacivertli Ekibimiz 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile 2. sırada tamamladı. Takımımız bu turnuvayla beraber hazırlık döneminde katıldığı tüm turnuvaları 2. sırada bitirerek ilginç bir istatistiğe imza attı.

Turnuvanın ilk maçında, bu sezon Euroleague normal sezon gruplarında da mücadele edeceğimiz Olympiacos Piraeus ile karşılaştık. Bu maçta, 7 günde 4 ülke değiştirmenin ve 4 maç oynamanın verdiği yorgunluktan ve henüz tam olarak takım kimyasını oluşturamamamızdan dolayı sahada çok fazla varlık gösteremedik. Jerrells ve Hakan'ın durgunlukları oyun kurmamızı zorlaştırdı. Oyun kurmada zorlandığımız anlarda yardıma koşan Emir'in de Milli Takımdan yorgun gelmesi ve henüz form yakalayamamış olması sahada tüm hücum alternatiflerimizi kısıtladı. Oyuncularımızın bireysel çabalarıyla bulduğumuz sayılar dışında organize sayı üretemedik. Savunmamızda maçın ilk yarısında alışkın olduğumuz sertliğinden çok uzaktı. Geçtiğimiz sezondan alışkın olduğumuz gibi üçüncü periyoda savunmada dirençli başlamıştık. Bu savunma sertliği ile sayı farkını 1 sayıya kadar çekmiştik. Ancak savunmamızı sürekli aynı sertlikte tutamayınca ve dış alan savunmasında yeterince etkili olamayınca Olympiacos'un sayı bulmasını engelleyemedik. Maçta Olympiacos'un 10 sayılık üstünlüğüyle bitti. Bu maçta Emir 18, Bojan 17 sayıyla en skorer iki oyuncumuz oldular.

Turnuvadaki ikinci ve son maçımızda, daha önce Alexander Gomelsky Turnuvasında da karşılaştığımız Panathinaikos ile oynadık. Panathinaikos'a karşı, Olympiacos maçında dizine darbe alan takım kaptanımız dinlendirmek amacıyla oynatılmadı ve maça 11 kişilik rotasyonla başlamak zorunda kaldık. Bu maçta takım daha derli toplu bir görüntü verdi. Tam olarak istediğimiz seviyeye ulaşmasada, Olympiacos maçındaki oyunumuzdan çok daha iyi bir oyun sergiledik. Savunmada Vidmar, Kaya ve bu turnuvada ilk kez dakika alan genç oyuncumuz Mahalbasic'in hareketli oyunu ve sert savunması Panathinaikos'un kolay sayı bulmasına imkan vermedi. Maçın başından sonuna kadar skor üstünlüğüne sahip olan taraftık. Hücumda Bojan'ın skorer oyunu (18 sayı), Olympiacos maçının durgun isimleri Curtis ve Hakan'ın skora katkı yapması (13'er sayıyla oynadılar) sayesinde Panathinaikos'un bize yaklaşmasına izin vermedik. Hakan hazırlık dönemi boyunca kaçırdığı boş atışları bu maçta sayıya çevirince geçtiğimiz maçlarda yaşadığmız sıkıntıyıda bu maçta yaşamadık. Maçın her iki yönünü de Olympiacos maçına oranla daha iyi oynayıp Panathinaikos'u 0n sayılık bir farkla 71-61 mağlup etmeyi başardık. Bu galibiyet ile, bu sezon başı hazırlık döneminde iki kez karşılaştığımız Panathinaikos'u her iki maçtada yenmiş olduk.

Turnuva genelinde istediğimiz seviyede değildik. Spahija'nın Olympiacos maçından sonra basın toplantısında söylediği "... Bahanelerden hoşlanmıyorum söylediğim gibi şu anda oynadığımızdan daha iyi oynamamız gerekiyor. Soyunma odasında da söyledim, bugün yaşadığımız zorluklar olmasa Fenerbahçeli hiçbir oyuncu böyle oynayamaz. Fenerbahçe’de kalıcı olmak istiyorlarsa böyle oynamamalılar." Bu açıklamadan da anlayabileceğiniz gibi coach bazı oyuncularımızın performansından pek memnun değil. Hakan, Oğuz, Curtis ve Gist benim tahmin ettiğim oyuncular. Birçok sakatımızın olduğu, çok sık aralıklarla, antrenman yapmadan çıktığımız maçlar takımı yormuş olabilir. Geleceğimizi görmemiz adına Türkiye Kupası Grup Eleme maçları bizim için önemli olacak. Orada mutlaka gerçek seviyemize yakın bir oyun oynamamız gerekiyor. Türkiye Kupası'nda Ukic takıma dahil oluyor, Mirsad ve Engin'in de 15 gün içerisinde takımla antrenmanlara başlaması bekleniyor. En azından bu sakat oyuncularımızın takıma dahil olması bizi bir seviye yukarı çıkartacaktır.

Türkiye Kupasında tüm oyuncularımıza başarılar diliyorum. Umarım istediğimiz oyunu ve neticeleri alırız. Herşey istediğimiz şekilde giderse, Cumhurbaşkanlığı Kupası öncesi bizim için iyi bir moral olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...