18 Ekim 2011

Bienvenu Özer! – M.İ.Y: 1 Fenerbahçe: 2


 
Fenerbahçe değişik duygularla çıkılan maçta Beşiktaş maçı öncesinde önemli bir virajı daha galibiyetle geçti. Dile kolay, tam 28 sene sonra Mersinde maça çıktılar.  Mersin ve Adana’nın ilgisi gerçekten görülmeye değerdi. Takım bu muhteşem ilgi ile maça çıktı ve istediğini aldı. 

Stat kötü ancak saha zemini çok iyiydi. Zeminin güzel olması bizim açımızdan sevindiriciydi. Takım maça çok iyi başladı ve istediklerini rahatça yapabildi. Erken gelen gol takımı daha çok motive etti. Defans oyuncuları kusursuza yakın bir maç çıkardılar ancak aynı şeyi takım savunması için söyleyemeyeceğiz. Maç 2-0 olduktan ve Mersin İdman Yurdu 10 kişi kaldıktan sonra Fenerbahçe çok büyük baskı yedi ve Aykut Kocaman’ın maçtan sonra da belirttiği gibi kontratak futboluna dönmesi ile Mersin’i cesaretlendirdi. O dakikadan sonra topa hükmetmek yerine Mersin’i üstlerine çekip şuursuzca kontratak yapmaları gereksiz oldu. Bienvenu ve Stoch, hücumda çok iyi fırsatlar bulmalarına rağmen bu ataklarda çok etkisiz kaldılar.

Özer, geçmiş performanslarına nazaran biraz daha iyiydi. Yine imkânsız paslar denedi veya atağa çıkarken top kaybettiği oldu ancak biraz daha diriydi. Bienvenu ise geçmiş performanslarına nazaran bayağı kötüydü. Çok yanlış koşular yaptı ve güçsüz kaldı. Alex’e ayak uyduramadı. Eksiklerinin üstlerine ısrarla gitmeleri gerekiyor. Çözülemeyecek eksikleri yok. 

Mert Günok, Volkan’ı aratmadı. İyi bir kaleci olabileceğini gösterdi. Fenerbahçe kalesi yıllardır emin ellerdeydi ve bundan sonra da emin ellerde olacağını gösterdi.  Bekir de defansta her geçen gün üstüne koymaya devam ediyor. Kondisyonu çok üst seviyelerde ve savunmaya katkısı inanılmaz. Keza Cristian ve Caner her geçen gün daha iyiye gidiyor. Alex, Emre, Yobo bildiğimiz gibi. Her zaman üst seviye oynuyorlar. Orhan zamanla daha iyi olacaktır. Selçuk da bildiğimiz gibi. Oyuna girdi ve etkili oldu.

Stoch için ayrı bir paragraf açmak lazım. Stoch’un stilini herhangi bir adamın çözmemesi imkânsız. Oynadığı maçlarda çok kötü işler yapıyor ve sürekli tekrar ediyor. Yaptığı hareketler sabit, sağ çek vur, genelde toplara hep abanıyor. Bu huylarından vazgeçmediği müddetçe ilk 11’de oynaması gerçekten çok zor! İBB maçında golü atınca biraz rahatladı ve güzel işler yaptı ancak Stoch gol atarak değil biraz daha akılcı oynayarak bu takıma daha çok katkı sağladığını unutmamalı. Aykut Kocaman onu gol atıyor diye almıyor takıma. Zaten o doğru işleri yaptığında gol kendiliğinden gelecektir ve kimin attığı da çok önemli olmayacaktır. Zaten bu onun için çok önemliyse şimdiden unutsun formayı.

Sezer formayı giydiği maçlarda hiçbir etkinlik ortaya koyamıyor. Kaptırdığı toplar çok büyük tehlike olmaya başladı. Bu performansı devam etmez inşallah.

Sırada Samsun maçı ardından Beşiktaş maçı var. Beşiktaş maçında bu acemilikleri yapmamız lazım. Geçen sene Almeida’nın yaptığı acemiliğin sonuçlarını ve bu maçta yapılanlar çok iyi irdelenerek çıkılmalı İnönü’ye.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...