28 Ekim 2011

Yapılamayan Hamleler – Beşiktaş: 2 Fenerbahçe: 2




Çok zevkli bir derbi izledik. Her iki takımın savunmada yapamadıkları bol pozisyon olarak döndü. Sahada çok iyi bir taktik kurgu olmasa da pozisyonlarıyla ve golleriyle gerçekten heyecanlı bir maç oldu. Rakiplerin iki haftadır puan kaybetmesi Fenerbahçe’nin maça biraz daha sakin çıkmasını sağladı. Zaten bu sakinliğin verdiği süreklilik ile iki kere geriye düşmesine rağmen maçı yakalamasını bildi.

Beşiktaş çok istekli başladı. Çok ileride basmasalar da orta sahada Fenerbahçeli oyunculara nefes aldırmadılar. Özellikle kanatlara aşırı pres yaparak Fenerbahçe’yi yıldırmaya çalıştılar. Takım halinde geride beklediler ve hızlı oyuncularıyla kontra pozisyon bulmaya çalıştılar. Fenerbahçe oyunu 30. Dakikadan sonra dengeledi ve Beşiktaş’ı ciddi şekilde zorladı. Çok net gol pozisyonları buldular. 

Her iki takımda savunma anlamında rezaletti. Fenerbahçe, maç boyu Beşiktaş’ın paslaşmalarına izin verdi. Kendi ceza alanı çevresinde izin verilen bu paslaşmalar ve yapılamayan müdahaleler tehlike yarattı. Savunmanın yapamadığı hamleler yüzünden Beşiktaş her atağını sonuçlandırdı. Beşiktaş’ta ise tam tersi savunma kalabalık tutuldu ve hızlı bir şekilde atağa çıkılmaya çalışıldı ancak kalabalık defansın arkasına çok fazla adam kaçırdılar ve bu şekilde 4 tane % 100 gol pozisyonu verip bir de gol yediler. Fenerbahçe, en azından ikinci yarı Beşiktaş’ın ataklarında gerekli hamleleri yapabilseydi 2. golü yemeyebilirdi ve büyük ihtimalle maçı kazanabilirdi çünkü Beşiktaş bu şekilde çok zaman ve güç kazandı. 

Gökhan Gönül ve Ziegler çok kötü bir maç çıkardılar. İkisinin de Fenerbahçe forması altındaki en kötü maçları diyebilirim. Bekir de sarı karttan sonra çok fazla düştü oyundan ve inatla Quaresma’yı savunmaya çalıştı. Gökhan Gönül ile biraz diyaloga doğru girebilseydi ikinci golü önleyebilirlerdi. Yoğun maç temposunda bu tarz oyundan düşmeler olmasını doğal karşılıyorum tabii ki ancak bu tempoyu geliştirip bu eksiğin üstüne de gitmemiz lazım. 

Orta saha da savunma yönünden biraz pasif kaldı. Hücuma katkıları iyiydi ancak savunmada biraz daha yavaşlardı. Cristian harika bir gol attı. Alex’in golünde Caner’in pozisyonu yoktan var etmesi takdir edilecek cinstendi. Bienvenu hala takıma alışmış değil ancak her şeye rağmen bir pozisyona girmesi ve bir pozisyon yaratması takdir edilmeli. Semih’in de keza sonradan oyuna girip Alex’e bir pas hazırlaması olumlu. Forvet sıkıntısı olduğu doğru olabilir ancak mevcut oyuncuların da bir şeyler yapmaya çalıştığını görmek lazım. Zamanla bu iki oyuncu doğru şekilde kullanıldıkça daha etkili olacaklardır.

Simao, Ernst ve Cenk maçın Beşiktaş adına en önemli oyuncularıydı diyebiliriz. Simao gerçekten harika bir gol attı. Keza Cenk çok önemli gol fırsatlarını sonlandırdı. Ernst takımı maestro gibi yönetti. Top çaldı, paslarını hep olumlu kullandı. Pres yaptı. Gerçekten harikaydı. Beşiktaş, takım savunması konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Takım oyunu bilmeyen 2-3 oyuncu yüzünden bunun normal olduğunu düşünüyorum.

Caner neden çıkarıldı diye Aykut Kocaman’a kızanlar veya tenkit edenler olmuş olabilir ancak Caner’in kötü oynadığı için değil de taktik icabı çıkartıldığını görmek en azından biraz düşünmek lazım. Daha iyi olacağını düşündüğü için bu hamleyi yaptı Aykut Kocaman. Stoch sonradan girmesine rağmen çok etkili oldu. Önceki maçlara nazaran daha etkiliydi ve olumlu paslar attı. Özer’in son dakikada kaçırdığı pozisyon gol olsa şu an herkes Aykut Kocaman’ı alkışlıyordu çılgınca. Futbol böyle bir oyun. Bazı kişiler bazı kişileri tenkit ederken birkaç defa düşünmeli. 

Fenerbahçe iki haftadır berabere kalmasına rağmen rakiplerinin kötü performansı ve kaybettiği puanlar yüzünden 3 puan farkla lider. Artık kazanma zamanı geldi. Galatasaray, Bursa, Trabzon üçgenine girene kadar tüm maçlarını kazanması gerek. Sakat futbolcuların takıma dönmesi ve form yakalamasıyla bu üçgenden çok rahat çıkacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...