9 Ekim 2011

Resmi maçlara iyi başladık


Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu Eleme maçları dün akşam oynanan iki maçla tamamlandı. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız eleme grubu maçlarını 3'te 3 yaparak, namağlup tamamladı. Gruptaki ilk maçımızda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 82-77, ikinci maçımızda Tofaş'ı 88-65 ve son maçımızda da Olin Edirne'yi 83-57 mağlup ettik. Grup maçlarında oynadığımız üç maçtada "Maçın Yıldızı" bizim oyuncularımız seçildi. İlk maçın ardından Bojan Bogdanovic, İkinci maçın ardından James Gist ve son maçımızın ardından da Emir Preldzic, gösterdikleri performanslardan dolayı "Maçın Yıldızı" seçildiler.

Grup maçlarının tamamında, daha önce oynadığımız hazırlık maçları ve turnuvalara oranla çok daha iyi mücadele ettik. Takım içerisindeki uyum zamanla oluşmaya başlamış. Daha önce oynadığımız hazırlık maçlarındaki en büyük sıkıntımız buydu. Uyum sorunu yaşıyorduk. Özellikle üç sayı savunmasında oyuncularımız neredeyse birbirinden bağımsız hareket ediyor ve bu savunmaya neredeyse hiç yapamıyorduk. Rakiplerimiz en çok sayıyı hep bu zaafımızdan buluyordu. Ayrıca Curtis, önceki maçlara oranla daha fazla hareketliydi. Daha fazla atış denedi. Girdi yada girmedi ama şutu düşünmesi onun adına önemliydi. Ukic'in takıma dahil olmasıyla üzerindeki yükte kalkmış oldu. Şimdi sürelerini Ukic ile paylaşacak ve daha verimli olacaktır. Yeter ki oynamak istesin..

Ukic'in sakatlığının ardından çıktığı bu ilk maçlarda, tam hazır olmamasına rağmen bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha ispatladı. Ukic oyunda olunca sanki takım arkadaşlarıda rahatlıyor. Onun oyunu iyi okumasını, arkadaşlarını kolay sayılarla buluşturacak olmasını bilmek, takımdaki diğer oyunculara güven aşılıyor. Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali'ne kadar form tutarsa işimiz çok daha kolaylaşır.

Bogdanovic bildiğimiz gibi, yine skorer özelliklerini konuşturdu. Oynadığımız üç maçın ikisinde takımımızın en skorer ismi oldu. Hücumda güven veriyor. Bu sezonki en büyük hücum silahlarımızdan biri olacağı kesin. James Gist taraftarla bir başka oynuyor, onu gördük. Şova yönelik bastığı muhteşem smaçlar bu sene taraftarımızı çok heyecanlandıracaktır. Ama Gist'ten sadece şov değil, hücumda ve özellikle savunmada çok daha dirençli olmasını bekliyoruz. Hakan, son maç haricinde yine pek parlak bir grafik çizemedi. Koç Spahija, Hakan'ın takımın önemli bir parçası olacaağını ve ondan iyi bir katkı alacaklarını söyledi. Umarım koç haklı çıkar.

Emir, Ömer ve Oğuz henüz Milli Takım yorgunluklarını üzerlerinden atamamışlar. Onlarda lig başlayana kadar hazır hala geleceklerdir. Türkiye Kupası'nda savunmamızı %100 olmasa da %60-70'lere çıkarttığımızda neler yapabileceğimizi gösterdik. Lig ve Euroleague maçları başladığında savunma sertliğimiz kendiliğinden oturacaktır. Hücumda da oyuncularımız birbirlerine uyum sağladıkça ivme yukarılara çıkacak ve şut yüzdelerimizde düzelecektir.

Her ne kadar Efes iyi transferler yapmış olsa da, NBA'deki lokavt bilinmezliğinden ötürü, Türkiye Ligi'nin en büyük favorisi hala biziz. Euroleague içinde Mirsad ve Engin'in 15 Ekim gibi takıma katılacak olması elimizi kuvvetlendirecek. Fenerbahçe Ülker, son 5 yılda olduğu gibi bu sezona da 1 numaralı Şampiyonluk Favorisi olarak başlıyor. Yeni sezon birkez daha başarılarla dolu, sakatlık sorunumuzun olmadığı bir sezon olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...