21 Mayıs 2010

Aziz Yıldırım Gündemi Yine Sarstı

"http://www.turkspor.net/images/news/azizyildiriiiim.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.

Aziz Yıldırım açıklamalarıyla gündemi yine sarstı. Türkiye’de çok ağır bir Aziz Yıldırım düşmanlığı hâkim. Ancak nefret eden bu topluluğun şunu görmemesi şaşırtıcı, Aziz Yıldırım nasıl açıklama yaparsa yapsın, nefret duygularını dindirmedikleri müddetçe, Aziz Yıldırım ne söylerse söylesin doğru anlamayacaklarıdır.
Aziz Yıldırım 13 senedir hala, ne zaman açıklama yapacağını bu ülkede öğrenemedi. Zaten bu zaman yanlışlığı yüzünden 2 şampiyonluğun gidişine engel olabilme fırsatını kaçırmıştır. Çünkü sen ne kadar temiz futbol için uğraşırsan uğraş, etrafında ki rakiplerinin tamamına yakını, hatta tarafsız olması gereken devlet yetkilileri ve futbolu yöneten kurumların yöneticileri tarafsız olmadıktan sonra futbolu temiz tutamazsın.

Aziz Yıldırım futbolu kirletmiyor mu gibi sorular akıllara mutlaka geliyordur. Bu kirli oyunların içinde bizzat bulunmadığımız için veya bu kirli oyunları oynayan kim olursa olsun şahit olmadığımız için yorum yapmak, havanda su dövmeye benzer ve şu an mesnetsiz ve iddiasız yaptığımız her yorum hak yemek olur. Ancak şu konuda Aziz Yıldırım’ı savunabiliriz, Her kaçan şampiyonluktan önce ülkenin çok değerli yazarları, Aziz Yıldırım’ın maç satın aldığını belirtip, o maçları hep Fenerbahçe’nin kaybetmesi, Aziz Yıldırım’ın maç satın almadığının apaçık bir göstergesidir. Çünkü bunun gibi özellikleri olan bir kişi bu iki final maçından birinde emin olun bir şeyler yapardı. Herşeyi geçtim, Türkiye Kupası Finalini bu kadar çok kaybetmezdi. Aziz Yıldırım’ın kupalar paylaşan açıklamalarını da görmedik.Kardeş takım seçip ortalığı bulandırdığınıda görmedik. Bu açıklamaları yapan satınalma talep formunu çıkaran kişilerin mutlak surette sorgulanmasını beklemiyoruz! Yapmayacaklarını biliyoruz!

Genelde Aziz Yıldırım’a düşman olan 2 grup var. Birincisi mutlak surette Aziz Yıldırım’ın yaptığı tüm açıklamaları, basın kuruluşlarından, yaptığı açıklamalardan cımbızla çekilen başlıklardan takip eden Türkiye Koyunu, Diğer kısımda Fenerbahçe Başkanlığının sağlayacağı rantın farkında olan Fenerbahçeli iş adamları. Diğer grup Fenerbahçe’ye verdiği zarardan çok, Fenerbahçe’ye nefret etmekten ilgilenemediği takımına zararı daha fazladır. Ancak Fenerbahçe’nin içinde ki muhalefet, Fenerbahçe’ye en çok zarar veren oluşumdur şu ana kadar.

Aziz Yıldırım, taraftara şunu çok açık göstermiştir, Fenerbahçe için çalışan kim olursa olsun, Fenerbahçe taraftarından gereken saygıyı her zaman görecektir. Fenerium için çalışan Murat Özaydınlı, Stat için gecesini gündüzüne katan Nihat Özbağı, Fenerbahçe için bir şeyler yapmaya çalışan Nihat Özdemir, Voleybol için çırpınan Mehmet Ali Aydınlar, Ali Koç ve daha birçoklarını taraftar en az Aziz Yıldırım kadar sevmektedir. Hali hazırda Fenerbahçe başkanı olmadan da Fenerbahçe’ye hizmet edenleri bu taraftar görmüşken neden hala muhalefetten Aziz Yıldırım’ın yerine geçmeye çalışılmaktadır. Bu bitmek bilmeyen koltuk sevdalarının nerden güç aldığını sanki insanlar görmüyor. Aziz Yıldırım, yıllardır bunu bitiremedi.

Gelelim Aziz Yıldırım’ın basın toplantısında gündem ile ilgili değerlendirmelerine. En başta şunu söylemek lazım, Sevilla’yı eleyip, şampiyonlar liginde çeyrek finale kalındığı gece, ezeriz geçeriz, Fenerbahçe’yiz gibi açıklamalar yerine Türk Futbolunun yapması gerektiği üzerine açıklamalar yapan bu spor adamı ne oluyor da böyle bir ortamda, insanlara saldırarak yorumlar yapıyor?

Bunun sebebi apaçık ortadadır. Şu an Türk sporunda bulunan tüm yöneticiler ve medya patronlarının kibir yönünden Aziz Yıldırım’dan hiçbir farkları yoktur. Basın toplantısında ki Aziz Yıldırım Türk Futbolunun aynası olmuştur. Aziz Yıldırım’ı izleyen herkes, kendisini görmüştür Aziz Yıldırım’da.

Tabi ki spora gönül vermiş birçok insanı tatmin eder bir açıklama değildir. Aziz Yıldırım, Bursaspor’un şampiyonluğu üzerinde fazla durmadı. Onun vizyonuna yakışmadı. Her şeye rağmen basın toplantısını uzatıp, Bursa’nın şampiyonluğu üstünden kişisel görüşünü mutlaka açıklamalıydı. Bunu gerçek sporseverler için yapmalıydı. Ancak Aziz Yıldırım dün 1 saat Bursaspor hakkında övücü açıklamalar yapsa, 10 dakika Fenerbahçe’yi konuşsa, bir sonra ki gün gazetelerde başlık olarak Fenerbahçe’yi görürdünüz. Örnekleri çok fazladır.

Rüştü Reçber hakkında yapılan yorumlara fazla girmek istemiyoruz. Çünkü Rüştü Reçber ile ilgili somut bir delil ortada yokken kişilerin hakkında suçlamalarda bulunmak yanlış olur. Ancak Beşiktaş yönetiminin ve Rüştü Reçber’in açıklamalarında ki çelişkiler çok fazla.

Aziz Yıldırım’dan basın toplantısında yapacağı transferler ile ilgili ipucu vermesini beklemiyoruz zaten. Transfer politikasını açıklaması, Teknik Direktör belirsizliği ortadayken çok saçma bir hareket olurdu. Bazı taraftarları tatmin ederdi o apayrı bir konu ancak Aziz Yıldırım bu basın toplantısında Fenerbahçe’nin gelecek sene ile ilgili bir yorum yapmasını beklemek yanlış olurdu bizim açımızdan.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...