31 Mayıs 2010

Şampiyonluğun Planlar Üzerindeki Etkisi




Fenerbahçe şampiyon olsaydı, bugün yapılacak 3 futbolcu transferi üzerinde duracaktı. Bir anlık Fenerbahçe’nin şampiyon olduğunu düşünelim, varsayalım bunu,
Daum, Fenerbahçe ile 3. Şampiyonluğun, Türkiye’de ki 4. Şampiyonluğun vermiş olduğu rahatlıkla istediği gibi at koşturacaktı. Herkes Daum’u övecekti, ne kadar iyi bir hoca olduğunun altını çizeceklerdi. Tek eksiğinin Avrupa’da başarı olduğunu belirtip, Avrupa’da başarı için nokta transferler üzerine yoğunlaşacaktı camia.
Şampiyon olamamış olmamız, bu takımın son saniyelerde şampiyonluğu kaçırmış olması, takım üstünde ki planları bu kadar değiştirmeli midir?
Fenerbahçe farkında olmadan büyük bir sınavdan geçiyor.
Sakin düşünen kime sorarsanız sorun, hatta Avrupa’da herhangi bir takıma gidin, Fenerbahçe’nin bulunduğu durumda, insani duyguları yüzünden planlarını bozmaz. Çünkü gerçek başarı uzun vadede yapılan bu planların sonucunda gelir. Fenerbahçe Voleybol’da, Basketbol’da, Kürek’te, Masa Tenisi’nde ve birçok amatör spor dalında geleceğe dönük yaptığı planlarda dolayı başarılı olmuştur. Bu başarılarını hem olimpik düzeyde, hem de uluslar arası düzeyde başarılar ile tescillemiştir.
Peki, neden Futbol’da bu planlamalar yapılmıyor?
Geçen hafta sonu Mali Genel Kurulda, Aziz Yıldırım bir söz söyledi, “ Fenerbahçe güçlü olduğu için sevilmiyor”
Şu an yoldan hangi Fenerbahçeliyi çevirseniz bu durumun üstünde durmaz. Hepsi de farkında ki Fenerbahçe güçlü olmak zorunda. Fenerbahçe’nin güçlü olabilmesi için camia’nın çok doğru planlarla idare edilmesi lazım.
Kulüp başkanı olarak Aziz Yıldırım’ın bu planlama yapan şahıslara kapılarını açması gerekmektedir. Ancak bu şahıslarında, Fenerbahçe başkanlığını maddi ve manevi yönünü düşünmekten ziyade Fenerbahçe’nin maddi ve manevi refahı için çalışan adamlar olması gerekmektedir.
Futbol takımı için gerçek anlamda destek veren muhalefet kanatında kim var?
Bakıyorum, Ali Şen takım şampiyonluğa koşarken, Aziz Yıldırım beni dinledi ve Fenerbahçe şampiyonluğa koşuyor dedi, sonra çıktı Aziz Yıldırım’ı sert bir şekilde eleştirdi!
Diğerlerini yazıp kuru bir kalabalık yaratmak istemiyorum. Aziz Yıldırım’ın çok büyük hataları var 2 sene boyunca. Zico’nun gönderilişinden beri yaptıklarının %80’i hatalıdır. Ancak Ali Şen bu şekilde, Aziz Yıldırım’ı eleştirirse, Aziz Yıldırım bıraktığında bu planlamanın yapılabileceğini bizi nasıl inandırırsınız?
Sözü uzatmadan şuraya gelmek istiyorum.
Muhalefetin vizyon sahibi olması gerekmektedir. Muhalefetin bilgisini Fenerbahçe için aktarması gerekmektedir. Aziz Yıldırım bu durumda dahi bu adamlara destek vermezse, destek verenleri o koltuğun başına oturtmalıyız.
Fenerbahçe’nin 90 dakikalık bir maç sonucu yüzünden 10 senelik planlaması değişmemelidir. Fenerbahçe’nin geleceği ile bu kadar basit bir şekilde oynanmamalıdır.
Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...