1 Mayıs 2010

Akıl ve Mücadele


Fenerbahçe hedefe doğru emin adımlarla ilerliyor. Haftalardır rakiplerine bırakın golü, pozisyonu bile vermeyen bir takım oldu. Eskişehirspor’a da pozisyon vermediler. Çok önemli bir hafta için çok güzel bir başlangıç yaptılar. Trabzon ve Ankaragücü maçları Fenerbahçe’nin çifte kupa hayalini belirleyeceği maçlar olacak. Bu futbolunu devam ettirirse iki takımı da çok rahat geçecektir.
Fenerbahçe çok iyi alan daraltıyor, baskı yaparken topu kaybetmiyor ve olumlu bir şekilde kaptığı topları oyuna sokuyor. Bir kere bütün topçular Alex’i, hedef seçmiş. Alex için koşuyorlar, Alex için mücadele ediyorlar. Alex’te kendisine yaratılan bu pozisyonları boş geçirmiyor. Bugün attığı frikik golü dışında direkten dönen topu ve verdiği müthiş asistlerle takım arkadaşlarını ve taraftarı mest etti.
Fenerbahçe’de şu çok iyi oynadı, şu çok kötü oynadı, şuna iş düşmedi diyebileceğimiz bir oyuncu yok. Takım olarak çok iyi alan daralttılar, harika baskı yaptılar, sonradan oyuna giren oyuncular takımın ritmini aşağıya çekmediler. Ancak ayrı alkışı hak eden oyuncular vardı sahada. Selçuk Şahin futbol hayatının en iyi futbolunu bu akşam oynadı. Topu sakladı, adam eksiltti, takımı atağa kaldırdı, atak kesti, baskı yaptı. Bir gol bir insanın hayatını bu kadar değiştirir mi? Gerçekten şaşırtıcı derecede bir yükselme dönemi içerisine girdi Selçuk. Sakat sakat oynayan Gökhan Gönül ise ayrı bir alkışlanması gereken oyuncudur. Sakat olduğundan şüpheliyim. Bu yorumları belki de bize boşuna yaptırıyorlar. Kulüp doktorlarından ricam lütfen gerçekleri açıklasınlar ve bizi daha da şaşırtmasınlar! Gerçekten harika oynadı. Özer’de sakatlıklarına rağmen çok iyiydi. Güiza mücadele etti, Defans çok koordineli hareket etti. Boşluk bırakmadılar. Maçı çok iyi pasifize ettiler. Sinirler gerilmeden, kart görmeden maçı bitirdiler.
Fenerbahçe inanmış. Sahada gösterdiği mücadele bunu açık bir şekilde gösteriyor.
Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...