3 Mayıs 2010

Onurlu Mücadele


 
Artık alıştık anlamsız kararlara, değişen kurallara, kuralına uydurulamayıpta hasır edilen olaylara.
Alıştık bunları dillendirmeyenlere, daha da acısı bu olayları övenlere.
Alıştık artık, her türlü rezilliği yaptıktan sonra hala su üstüne çıkıpta, onur mücadelesinden bahsedenlere.
Alıştık artık, maçlardan önce rakip takımın oyuncularına transfer teklifi götürenlere.
Alıştık artık, maçlardan önce takım halinde uyarıcı madde kullananlara.
Alıştık artık, saha içinde adam dövmelere, oyuncu dövmelere ve bunu yapanların cezasız kalmasına.
Alıştık artık, cezasını doldurmak için, rakip takım oyuncularının yasadışı yollarla oynatılmasına.
Bayan Basketbolunda alınan son kararlardan sonra, artık bu ülke’nin hiçbir kurumu hakkında eşitlik ve adalet ile ilgili beklenti dolu açıklamalar yazmayacağım. Bir takım düşünün ki, ligi namaglûp lider bitirsin, rakibini her iki maçta da yensin ama final serisine önde başlayamasın.
Her şeyi anlayabiliyorum. Bu Federasyonun amacı Fenerbahçe’yi durdurmak olabilir. Fenerbahçe’ye yol göstermek olabilir. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak olabilir. Bir şekilde birilerine menfaat sağlamak istiyor olabilir. Akıllarında bu ülkeye fayda sağladıklarını sanıyor olabilir. Olabilir, olabilir, olabilir.
Ama şunu anlayamıyorum,
Sene başında bariz bir şekilde Teknik Direktöründen, oyuncusuna, Yönetiminden, Takım sorumlusuna kadar şike yapan bir takıma ülkem medyası kümede kaldığı için “Onur Mücadelesi” gibi bir sıfat yakıştırıyor.
Bu camia, sene başında yaptığı şikeyi çok açık bir şekilde kabul ederken, sorumluların kellesini isterken, sen bu adamlara kamuoyunun sesi olarak onurlu adamlar dersen, ben sana bir yorum yapmam.
Spor üstadı!, harika insan Hıncal Uluç ve tayfası, Aziz Yıldırım ve onun komplo teorileri hakkında yazılar, yorumlar yapacağına çıkıp bunları konuşmadığı müddetçe bu ülke sporu ilerleyemez.
Her şeye rağmen,
Fenerbahçe Bayan Basketbol takımına Play-off final serisinde göstereceği “Onurlu Mücadele” nedeniyle şimdiden Teşekkürler ediyorum.
Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...