10 Mayıs 2010

Şampiyonluk Geliyor


Fenerbahçe neden Türkiye kupasını kaybetti, bu akşam çok daha iyi gördük. Çarşamba günü Fenerbahçe’nin yaptığı defans ile bugün yaptığı defansa bakarsak bunun nedenini çok doğru bir şekilde tespit edebiliriz. Fenerbahçe şampiyonluğu istiyor ve bu şampiyonluk yönetim ve Teknik ekip için o kadar önemli ki, gerekirse o kupa gibi 3 kupa daha feda edilebilirdi. Çarşamba günü 1 kişi ile yakalanan, büyük boşluklar veren ve kupayı Trabzon’a hediye eden bu defans, Ankaragücü’ne alan bırakmadığı gibi çekilen her şuta ayak koydu ve Volkan’ı geçen her şutta Volkandan sonra çizgide en az 2 futbolcu ile karşı koydu.
Fenerbahçe şu dakikadan sonra şampiyonluğu kola kolay vermeyecektir. Kadıköy’de ki o atmosfer en kötü oyuncuyu bile oynatacaktır Trabzon karşısında. Özellikle bugün görüldü ki Trabzon karşısında kupa maçında ki vurdumduymaz futbolcuları göremeyecek Şenol Güneş.
Fenerbahçe o kadar akıllı oynadı ki, Kornerlerde etkisiz Ankaragücü defansının hatalarını çok iyi değerlendirdi ve oyunu çok iyi sakinleştirdi. Ankaragücü taraftarlarının her türlü provokasyonuna rağmen oyunu çok iyi kontrol etti. Ankaragücü Rothen’in olduğu sol kanattan etkili bir şekilde gelmek istedi ancak Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz çok iyi savundular o kanadı. Alex çok etkisizdi, maçtan sonra hasta olduğu için oyundan çıktığı belirtildi. Alex çıkınca Hürriyet’in amacı da kalmadı. Saha içinde boş boş dolaştı. Ankaragücü teknik ekibi ne kadar iyi olduklarını zaten burada gösterdiler!
Bir sözde Ümit Özat’a söylemekte fayda var. Takımının iddiası olmadığı bir ortamda, takıma müthiş bir hırs vermeye çalışmasını anlamadım. Bundan önceki haftalarda bu motivasyon seanslarını uyguladı mı veya bundan sonra uygulayacak mı bilmiyorum ama son derece antipatik olduğu kesin. O kadar kin dolu ki, bir pozisyonda, Anneler günü gibi özel bir günde annelere küfür ederek tepki vermesi o’na yakışmadı. Ayrıca bu kinin nereden geldiğini bir türlü anlamış değiliz? Maçtan sonra yaptığı açıklamada da herkesin ağzından çıkabilecek bir laf olduğunu belirtmesi de ayrıca bir skandaldı. Ümit Özat bu şekilde futbola yarardan çok zarar verecektir.
Ayrı bir paragrafta Ankaragücü taraftarına açmak lazım. Atılan taşlar, yapılan kavgalar, stada söylenen Bursa marşları 100 yıllık bir kulübün taraftarına yakışmıyor. Eğer ki ağırlığını kaldıramayacaklarsa Sarı-Lacivert olan renklerini değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. Zira o renkler böyle şeylere alışık değildir.
Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...