28 Kasım 2010

Güiza’yı Gördüm – İstanbul B.B. : 0 Fenerbahçe: 1

 

Fenerbahçe çok önemli bir sınavdan geçti. Kadro kalitesi olarak olmasa da çok ciddi bir rakip ile oynadı. Niang, gününde olsaydı eğer bu maç çok daha erken kopabilirdi. Önemli olan Fenerbahçe’nin çok gol atması değil maçı gol yemeden bitirmesi oldu. Aykut Kocaman, Caner’e sabretmesi dışında ilk defa bir maçta önemli hamlelerle maçı koparmaya çalıştı. 

Maçın ilk dakikalarında etkili olmakta zorlandı Fenerbahçe. İyi paslaşıyorlardı ancak boş alan bırakmayan ve hırslı davranan İstanbul B.B.’li futbolcular Fenerbahçe’ye fazla pozisyon vermediler. Fenerbahçe paslaşan futboluna hırsta katınca pozisyonlar bulmaya başladı. Nitekim bu baskı Fenerbahçe’ye golü getirdi. Haftalardır aklı başka yerde olan, bunalımlı Cristian bu maçta harika pres yaptı. Golü kazandırması dışında maç boyu topu çok daha olumlu kullandı ve harika pres yaptı. Fenerbahçe zaten bu maçta takım olarak harika pres yaptı. İleride 3 kişi ile rakibi sıkıştırdıkları oldu. Gökay bu maçta formunu biraz daha geliştirdiğini gösterdi. Bu şekilde devam ederse Fenerbahçe’nin ve Milli Takımın vazgeçilmezi olur. Pres yapıyor, topu ileriye çok güzel taşıyor, top sürmesi, paslaşması harikaydı. Eksiklerini geliştirmeye devam ederse 2 sene içinde çok önemli bir yıldız olacaktır.

Fenerbahçe bu maçta savunma yapmaya başladı. Rakip kendi yarı sahasından çıkarken pres yapmaya başladı. Savunmanın takım olarak yapılacağını anladılar en sonunda. Rakip ilk yarının başlarında uzaktan şutlar denemeye başlayınca tehlikeyi fark edip şutları engellediler. Gaziantep maçında ki gibi izlemeyi ve işlerini şansa bırakmamayı öğrenmişler. Caner dışında herkes savunma görevini yerine getirdi.

Caner maçı katletmek üzereydi. Sol kanadı koridor yaptı. İBB’nin bütün atakları onun kanadından geldi. Fenerbahçe çok rahat paslaşıyorken ve takım halinde hücum yapıp savunma yapıyorken, Caner’in gerek olmayan bireysel çıkışlarında geriye dönemeyişleri Fenerbahçe’nin çok iyi oynadığı bir maçta maçı kaybetmesine neden olacaktı. 

Fenerbahçe o kadar rahat kazanacakken maçı Niang’ın şanssızlıkları yüzünden maç son dakikaya kadar stres içinde geçti. Niang’ın kaçırdığı penaltı ve diğer gollerden sonra aklıma hemen Güiza geldi. Fenerbahçe geçen sene bu şekilde çok maçta puanlar kaybetti. İyi oynadığı maçlarda ikinci golü bulamayınca yediği şans

Aykut Kocaman için önemli bir sınav oldu. Bir şeyler yapacağını, en azından yapmaya çalıştığını bu maçta gösterdi. Biraz daha etkin olabilirse seri galibiyetler yakalayabilir.

Abdullah Aksoğan

2 yorum:

Diego dedi ki...

niang reis in performansından ziyade yuzundeki o guiza tavri benim canimi sıktı. bu haftaki performansı kotuydu ve o penaltıyı kacıracagına da adim gibi emindim ama sonu benzemesin guiza ya. ve o yuz ifadesi gormek istemiyorum artik.
basligi bu nedenle cok begendim :))
caner ise rezaletti gercekten butun mac boyunca. hadi gokhan gonul un hucuma katkisi nedeniyle defanstaki eksikligine bi anlam veriyoruz ama caner hucuma da katkı yapmıyor. anlamadım nedir bu alanını bosaltma her gelene yesil isik yakma. bu santosla caner boyle giderse sevmedigim wederson u bile aratacaklar bana :(

Unknown dedi ki...

Caner'in bek performansı bu maça kadar az da olsa umut vericiydi bana göre ancak İBB maçında resmen maçı katletti. Zaten Fenerbahçe'de şöyle bir sorun var; Takımda ki futbolcuların 8-9 tanesi iyi oynarken 2-3 futbolcunun bireysel hataları yüzünden maçlarda puan kaybı yaşanıyor veya stres oluyor rahat gidecek maçlar. Cristian bile bilinçli bir şekilde saldırırken Caner'in rahat gidecek maçı katletmesi çok kötü oldu. İnşallah kendilerine çeki düzen verirler.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...