18 Eylül 2011

Türkiye Kadınına Hakaret Gibi Karar




TFF yönetimi, oyuncağıyla istediği gibi oynayan yaramaz bir çocuk gibi. Ne yapacağını şaşırmış vaziyette kararlar alıyor. Seyircisiz maç cezası kaldırıldı dün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından. Saha olayları yüzünden ceza alan kulübün cezalı maçlarına Kadın taraftarlar ve 12 yaş altı bütün vatandaşlar girebilecek.

TFF inatla saha içi ve saha dışı olayların neden çıktığını irdelemekten kaçıyor. Saha içinde ve dışında futbolu yönetenlerin verdiği adaletsiz kararların ortaya çıkardığı kaosun etkilerini bu şekilde dindirmek istiyorlar sanırım ancak Kadınları ve çocukları pasif insanlar gibi görüp onlar üzerinden siyaset yapmaları çok hoş olmadı. Unutulmasın ki bu ülkeyi kurtaranlar arasında kadınlar ve çocuklar da vardı! Gerektiğinde adalet içi savaşmasını onlarda bilirler!

Belli başlı gruplara ceza vermek yerine ne zaman suçu işleyenlere ceza verilecek merak ediyorum. Birileri bir şeyler yapıyor ve her zaman yaptığı yanına kar kalıyor. Artık buna bir son verilmesini ve suç işleyenin cezasını çekmesini isterken, yaşanan olayların sosyal ve hukuksal analizinin sağlıklı bir biçimde yapılmasını beklerken bir bakıyoruz kaçamak kararlarla günü kurtarmaya çalışıyorlar.

Kadın ve Erkek karşılaştırmasına girmek değil amacım ancak Kadınların yapılanlara göz yumacağını düşünmek bu ülkede ütopyadır. Türkiye’yi anlamamaktır. Salı günü Kadıköy’de geçen sezonki Antep maçı gibi bir Hakem olursa ve Kadınların tepkisiyle karşılaşırlarsa yüzlerindeki ifadeyi ve kafalarındaki düşünceyi gerçekten merak ediyorum.

Size bir olay anlatacağım, bundan iki gün önce Adana’nın Küçük Dikili mahallesine girdim. Yakın zamanda köy olan bir yer ve belediye tarafından mahalle yapıldı. Ufak bir işim vardı. İşimin halledilmesini beklerken bir çocuğun diğer çocuğu dövmeye başladığını gördük uzunca bir müddet dayak attıktan sonra dayak yiyen çocuğun annesi çıktı ve elindeki koca taşı çocuğa fırlattı ve çocuğa saldırdı. Olaylar büyüdü ve bıçaklanmalar oldu. Jandarma girdi olaya. Trabzon’da 6 sene ikamet ettim ve belinde silahla gezen kadınlar gördüm. Futbolcular kazansın diye dualar eden silahlı kadınlara şahit oldum. Adana 5 Ocak Stadında deliler gibi küfreden kızlarla karşılaştım. Youtube’u açın bir bakın Fener’e Opera adı altında ne liseli kızlar nasıl küfürler ediyor. Türkiye’nin her yerinde eşini, annesini, kız kardeşini delice savunacak adamlar ve olaylarla karşılaştım. TFF’nin bu kararı ülkede büyük olaylara yol açar!

Bu kararı alan yöneticilere sormak istiyorum Nene Hatun’u bilir misiniz?

Kadınların haksızlıklara karşı tepkisiz kalacağını mı sanıyorsunuz? Bakın bakalım üstteki resme kalmışlar mı?

Siz saha içinde ve dışında adaleti sağlayamadığınız ve cezaların paylaşımını yapamadığınız zaman insanların susacağını mı sanıyorsunuz? 

İnsanları aptal yerine koymayın ve biraz Mert olun. Bizim törelerimizde Kadın’ın arkasına saklanmak delikanlılığa sığmaz. Sizin yaptığınız tam olarak budur! 

Şerefinizle temsil edin bu ülkeyi!

4 yorum:

Harun dedi ki...

bence tff doğru bir kara aldı..benim yeğenim ilk defa annesiyle korkmadan maça gidebilecek..içinde hiç şüphe olmadan takımını sahada görebilecek futbolu daha çok sevebilecek o sahada bende vardım diyebilecek..düşünsene 43 yaşındaki halam 43 yıllık fenerbahçeli halam 43 yıllık desteklediği takımı ilk defa o havayı soluyarak izleyecek çok güzel bir uygulama oldu bence..bu kadınlara eşitlik oldu aslında bi ton neydü belirsiz adam stadlarda kadınlara otobüste yapılan muameleleri yapıyorlar..bu olması gereken birşeydi bence..

Unknown dedi ki...

Bazı korkularınız olduğunu görmek zor değil ve çok az da olsa bu konuda size hak verebilirim ama bu konuda da en son şikayet edebilecek kişiler aslında Fenerbahçe taraftarlarıdır. Stadda çok yaşlı nenelerimiz, annelerimiz, teyzelerimiz, kadın taraftarlarımız var. Ama başka staddlarda bu yok maalesef. Ancak İngilterede, Almayada bu ortam oluşturuluyor.TFF bunu bu şekilde çözemez. Çözmemeli. Adam gibi adaleti dağıtmak zorunda ve bu ortamı oluşturmak zorunda. Sokaklarda kadınlar da birbirini bıçaklıyor ve belki de stadda bir kadın bir kadına küfredecek bunu bilemezsinizki! Adaleti dağıtıp bu ortamı sağlamak zorunda TFF bence bu şekilde ortamı oluşturmuyor ve sağlamıyor. Bence Yeğeninizin ve annezin 17 maça da gitmeye hakkı var.

Harun dedi ki...

tabi ben fenerbahçeliyim stadada sık sık giderim elimden geldiğince ama şöyle bi düşünün kim annesini kale arkasına götürmek isterki ? yada kimin durumu annesine maratonda en güzel yerde maç seyrettirmeye müsaitki ? ben tff yi bu konuda desteklerim dediğiniz gibi fener tribünlerinde bayan görmek mmkün bunlar artmalı çoğalmalı ve tüm tribünlerde olmalı bence..aziz yıldırımda istediği bu değil miydi?

siz seyircisiz maçlar için ne tür bi önlem önerirdiniz ?

Unknown dedi ki...

Ben Seyircisiz maça karşıyım. Olay çıkaran bireylerin cezalandrılmasından yanayım. Bu işi kulüpler çözemez. Rant olayı var. Ayrıca statların geliştirilmesi ve konforlu hale getirilmesinde de yanayım. Aziz Yıldırım çok boğuştu bunlarla ve yıpratıldı kendi taraftarları tarafından. Migros'u istisnalara koyuyorum ve tüm stadda maç izlenebileceğini düşünüyorum bizim stadda ve bunun tüm statlarda yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Bakın sizinle şurada ayrılıyoruz aslında aynı şeyleri düşünüyoruz, Kadınlara özel indirim yaparsınız bunu kulüp kasasına koyarsınız ama bu teşviği yaparsınız devlet olarak. Ama cezalı maçlarda kadınlar tepki göstermez diyip ceza vermek çok saçma bence. Kadınlar tepki göstermez mi?

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...